Getuigenis Bart

 

“Ik werk al 21 jaar bij RZ Tienen als chauffeur. Mijn belangrijkste taak is stalen vervoeren. Tijdens de coronacrisis werden er heel wat tests afgenomen die drie keer per dag naar het labo in Leuven moesten. Ik en mijn collega’s hebben dus heel wat kilometers afgelegd: we reden zelfs 6000 kilometer op zeven weken. Gelukkig was er door de lockdown nauwelijks verkeer op

de baan.

Eén van de spannendste momenten was toen de lockdown afgekondigd werd. Onze nieuwste auto stond net in de garage waardoor we een voertuig minder hadden. Maar onze leasingfirma is voor ons in de bres gesprongen: een halve dag later stond er een volledig nieuwe wagen op onze parking.

Een andere grote uitdaging was het afval van de covid-afdelingen ophalen. Dat gebeurde via een aparte trappenhal. Soms was er zoveel afval dat ik wel zeven keer de trappen op moest. De eerste weken viel ik drie kilo af, maar die kwamen er al vlug weer bij toen we getrakteerd werden op paaseitjes. Later was onze dienst ook verantwoordelijk voor de ophaal van de patiëntenwas. Tot voor de crisis kende ik de binnenkant van het ziekenhuis niet zo goed: ik moest altijd de weg vragen. Maar nu ben ik zo vaak op alle afdelingen geweest dat ik elk kamernummer van buiten ken!”