Programma

Programma

Iedereen is welkom om een kijkje te nemen in ons ziekenhuis, we hebben programma's  voor alle leeftijden. Maak uw keuze uit trajecten die u naar verschillende locaties in het ziekenhuis voeren of informeer u over een gezonde levensstijl en doe gratis screenings. Ook kinderen komen aan hun trekken, van babymassage voor de allerkleinsten tot een spannende escaperoom voor tieners. Interesse om te werken in de zorgsector? Kom dan zeker langs op onze jobstand. 

Op deze pagina leest u meer over de verschillende programma's. Hou deze website en onze sociale mediakanalen in de gaten voor updates.

Slaaplabo

Slaaplabo

U goed in uw vel voelen begint met een goede nachtrust. Maar hoe zorgt u ervoor dat u ’s ochtends uitgerust wakker wordt? En hoe ontdekken we slaapstoornissen die soms roet in het eten gooien? In ons vernieuwde slaaplabo krijgt u slaaptips van onze experts en leert u hoe we een slaaponderzoek opzetten.

Borstzorg

Borstzorg

Borstkanker is de meest voorkomende kanker bij vrouwen. Wanneer moet u zich laten screenen? Wat gebeurt er na een diagnose? En hoe pakt u de draad weer op na de behandeling? Medewerkers van ons ReFitprogramma en vrijwilligers van patiëntenvereniging Envie geven u graag een woordje uitleg.

Dokter voor één dag

Dokter voor één dag

Iedereen is wel al eens bij de dokter op bezoek geweest, maar hoe zou het zijn om zelf dokter te zijn? Trek een doktersjas aan, doe een stethoscoop rond je nek en ga op onderzoek in het onderzoekslokaal. Wedden dat het leuker is dan zelf onderzocht te worden?

Verpleegkundige voor één dag

Verpleegkundige voor één dag

Als tiener hou je meer van het echte werk? Bij ons kun je onder het deskundige oog van onze verpleegkundigen bloedprikken en wondverzorging oefenen. Best spannend wel. En heb je de smaak te pakken, dan word je later misschien hun collega!

Gezondheidsbeurs

Gezondheidsbeurs

Tijdens het hele evenement bent u welkom om een kijkje te nemen op de gezondheidsbeurs waar u bijleert over uw fysieke en geestelijke gezondheid. Laat uw risico op diabetes bepalen, test uw gehoor en uw longcapaciteit of leg uw oor te luister bij patiënten die over hun ervaring in ons ziekenhuis vertellen. 
Leer ‘verbonden in ZOHRG’ kennen en ontdek wat het mobiel crisisteam kan betekenen in emotionele en psychische noodsituaties. 
 

Jobbeurs

Wie interesse heeft in ons ziekenhuis als werkplek, kan op onze jobstand in knusse lounge-sfeer speeddaten met medewerkers en alles vernemen over de verschillende jobmogelijkheden en personeelsvoordelen in ons ziekenhuis.

What’s new @ Materniteit?

What’s new @ Materniteit?

Bent u of kent u iemand die zwanger is? Of bent u gewoon benieuwd naar hoe het er aan toe gaat op onze dienst Materniteit? Ontdek alles over Gentle Sectio, ons nieuwe borstvoedingsinfopakket, ons project met zelfstandige vroedvrouwen, …

Babymassage

Babymassage

Jonge ouders kunnen hun baby meebrengen voor een workshop babymassage. U maakt kennis met verschillende relaxatietechnieken en leert hoe u uw baby op een veilige manier een volledige lichaamsmassage kunt geven. De babymassage is afgestemd op baby’s van 0 tot 18 maanden.

Ouderenzorg

Ouderenzorg

Wanneer u een dagje ouder wordt, is aangepaste zorg belangrijk. Die kan u krijgen in het nieuwe geriatrisch dagziekenhuis en de geheugenkliniek. Ontdek het zorgaanbod en kom alles te weten over valpreventie en het aangepaste dieet voor onze oudere patiënten.

Darmonderzoek: stop darmkanker

Darmonderzoek: stop darmkanker

Het roze lintje is ondertussen erg bekend, maar waar stond het blauwe lintje al weer voor? Darmkanker treft 1 op 20 Belgen. Leer hoe u het risico verkleint en kijk mee met een arts naar de beelden van een darmonderzoek. Leden van de patiëntenvereniging stoma-actief vertellen u over het leven na een ingrijpende operatie aan de darmen.

Gipsen

Gipsen

Een arm of been breken is niet niks, want dan moet die in de gips. Dat is een hele klus, maar voor onze gipsdokters een fluitje van een cent. Zij tonen samen met de gipsverpleegkundigen hoe het moet, en dan mag je het zelf proberen! (Maar dan moet je wel minstens zes jaar zijn, want zó gemakkelijk is het nu ook weer niet!)

Escaperoom

Escaperoom

Een tiener met een pintje teveel op wordt opgenomen in het ziekenhuis na een val. Omdat hij eigenlijk niet mag drinken, wil hij absoluut vermijden dat zijn ouders verwittigd worden over zijn ongelukje. Help jij hem te ontsnappen uit zijn ziekenhuiskamer voor het te laat is?

Praktisch

Praktisch

Het evenement gaat door in Campus Mariëndal en Medisch Centrum Tienen. We ontvangen u in een centrale tent op 'parking 2', voor het Medisch Centrum.

Opgelet! U kan niet parkeren op parking 2 tijdens het evenement.

Plan uw route via Google Maps 
Wegbeschrijving 

Het doorlopende programma en de inschrijvingen voor de rondleidingen starten om 13 uur. De eerste rondleidingen vertrekken om 13.15 uur. Het evenement eindigt om 17 uur.