Kwaliteitslabels

We streven ernaar de best mogelijke en veilige zorg aan onze patiënten te geven en die continu te verbeteren. Accreditering is hierbij een belangrijk instrument, naast andere zoals kwaliteitsindicatoren en tevredenheidsmetingen.

NIAZ-Qmentum

Ons ziekenhuis heeft eind augustus 2017 haar eerste ziekenhuisbrede accreditatie behaald. Het NIAZ-Qmentum label is een internationaal accrediteringsprogramma in de gezondheidszorg en wordt uitgereikt door het Nederlands Instituut voor Accreditatie in de Zorg. De accreditatie is vier jaar geldig, waarna een volledige hertoetsing plaatsvindt. Het NIAZ-kwaliteitslabel toont aan dat algemene en zorgprocessen in ons ziekenhuis veilig en goed georganiseerd zijn en gericht zijn op continue verbetering van de kwaliteit.
Meer lezen over hoe NIAZ werkt en de resultaten van het auditrapport

Sinds 1 oktober 2020 kreeg NIAZ een nieuwe naam. Deze zal voortaan Qualicor Europe heten. 

Smiley

Het smileylabel wordt uitgereikt door het Federaal Agentschap voor de Veiligheid van de Voedselketen (FAVV) en is drie jaar geldig. De smiley is de hoogst mogelijke kwaliteitserkenning die een grootkeuken in een ziekenhuis kan ontvangen. Onze voedingsdienst ontving de smiley voor de eerste keer in 2013 en opnieuw in 2017. Het label toont aan dat het volledige proces van de productie, de verwerking en de distributie van de maaltijden in ons ziekenhuis helemaal veilig verloopt.