Transmurale Zorgpaden | Oproep Stakeholders

Werk mee aan toekomstige transmurale zorgpaden als stakeholder

Om te komen tot een zorgpad hanteren we een wetenschappelijk gevalideerde methodiek. Deze staat toe om persoonsgerichte zorgprocessen transparant te maken, te standaardiseren, te optimaliseren waar nodig en continu op te volgen.

In RZ Tienen werken we zorgpaden "transmuraal" uit. Transmuraal, omdat we ons niet enkel richten op de zorg binnen de muren van RZ Tienen maar ook op onze externe zorgpartners en zorgorganisaties in de regio.

Om transmuraal te werken, stellen we een team van "stakeholders" samen.

Stakeholder zijn betekent dat je vanuit je expertise en ervaring met het thema, meewerkt aan de inhoud van het nieuwe zorgpad. Je geeft input vanuit een ruim perspectief als vertegenwoordiger van je rol, niet enkel uit je persoonlijk standpunt als individu. Samen met de andere stakeholders, kom je om de 1-2 maanden samen om te overleggen.

We vragen het engagement van stakeholders op vrijwillige basis. We kunnen hier geen vergoedingen tegenoverstellen. We bieden echter wel onze enorme waardering en regelmatig een hapje en drankje! 

Heb je interesse om deel te nemen aan toekomstige transmurale zorgpaden als stakeholder?

Vul dan je gegevens in via https://forms.gle/gpLguhnXVRpBoR2K6

Transmuraal Zorgpad Radicale Prostatectomie bij Niet Gemetastaseerde Prostaatkanker

Het transmuraal zorgpad "Radicale Prostatectomie bij Niet Gemetastaseerde Prostaatkanker" kwam tot stand door een nauwe samenwerking tussen zorgverleners en vertegenwoordigers van patiënten uit onze regio.

Personen uit 12 verschillende perspectieven namen deel aan de ontwikkeling (uroloog, urologieverpleegkundige, hoofdverpleegkundige, afdelingsverpleegkundige, sociaal verpleegkundige, psycholoog, kinesitherapeut, huisarts, thuisverpleegkundige, kinesitherapeut met specialisatie in bekkenbodemreëducatie, patiënt en patiëntenvereniging).

Het hoofddoel van het transmuraal zorgpad is om de patiënt centraal te stellen en samen met al zijn zorgverleners doorheen zijn zorg te gidsen.

Patiënten ontvangen een map, "Wegwijs in je zorg", die fungeert als een houvast, wegwijzer en informatietool. Patiënten worden uitgenodigd om deze map steeds te delen met hun nabije zorgverleners.

Zorgverleners kunnen op deze webpagina terecht om het volledige transmuraal zorgpad (de "Time Task Tabel" of "Wie doet Wat en Wanneer") te raadplegen.

Documenten

Transmuraal Zorgpad nek-en lage rugpijn

Documenten voor zorgverleners

Documenten voor patiënten

Medicatiefiches

Meer informatie?

Wil je graag als zorgverlener aan de slag gaan met dit transmuraal zorgpad en wil je uitleg hieromtrent ontvangen, neem contact op met dienst Kwaliteit en Procesoptimalisatie (t) 016/80.91.27. - kwaliteit@rztienen.be

Feedback

Jouw mening telt! Wat vind jij van de aanpak in het zorgpad?

Laat je stem horen ten vroegste 3 maanden na start van het zorgpad door de onderstaande enquête in te vullen. 

Dankzij jouw mening kunnen we zo de zorg blijven bijstellen voor patiënten met nek- en/of lage rugpijn.

Vul de enquête in