Zorgpaden
Op deze deelwebsite vind je alle belangrijke documenten over de zorgpaden
Transmuraal Zorgpad Totale Heupprothese en Transmuraal Zorgpad Knieprothese
De transmurale zorgpaden totale heupprothese en knieprothese werden door een groep van 30 stakeholders uitgewerkt.
Onder hen patiënten met persoonlijke ervaring in deze zorgprocessen en zorgverleners uit regio Tienen (zowel binnen als buiten het ziekenhuis).
Niet enkel de opname in het ziekenhuis werd onder de loep genomen, ook het voorbereidende traject en de nazorg thuis werden op punt gesteld met handige checklists, informatiemomenten, afspraken omtrent transmurale samenwerking en meer.
Een grondige informatieverlening en een goede revalidatie voor en na de operatie zijn de speerpunten van deze zorgpaden.
Documenten
Transmuraal Zorgpad Radicale Prostatectomie bij Niet Gemetastaseerde Prostaatkanker
Het transmuraal zorgpad "Radicale Prostatectomie bij Niet Gemetastaseerde Prostaatkanker" kwam tot stand door een nauwe samenwerking tussen zorgverleners en vertegenwoordigers van patiënten uit onze regio.
Personen uit 12 verschillende perspectieven namen deel aan de ontwikkeling (uroloog, urologieverpleegkundige, hoofdverpleegkundige, afdelingsverpleegkundige, sociaal verpleegkundige, psycholoog, kinesitherapeut, huisarts, thuisverpleegkundige, kinesitherapeut met specialisatie in bekkenbodemreëducatie, patiënt en patiëntenvereniging).
Het hoofddoel van het transmuraal zorgpad is om de patiënt centraal te stellen en samen met al zijn zorgverleners doorheen zijn zorg te gidsen.
Patiënten ontvangen een map, "Wegwijs in je zorg", die fungeert als een houvast, wegwijzer en informatietool. Patiënten worden uitgenodigd om deze map steeds te delen met hun nabije zorgverleners.
Zorgverleners kunnen op deze webpagina terecht om het volledige transmuraal zorgpad (de "Time Task Tabel" of "Wie doet Wat en Wanneer") te raadplegen.
Documenten
Transmuraal Zorgpad nek-en lage rugpijn
Documenten voor zorgverleners
- 10 krachtlijnen voor zorgverleners; de "highlights" van het zorgpad
- Flowchart voor zorgverleners; deze flowchart maakt duidelijk welke stappen gezet worden in de 1e lijn en 2e lijn
- Gantt chart voor zorgverleners; hierin worden de sleutelinterventies per discipline opgesomd per tijdsfase
- Örebro vragenlijst; de screeningtool om het risico op chroniciteit te voorspellen
- Örebro vragenlijst; de screeningtool om het risico op chroniciteit te voorspellen
- Het patiënten kaftje (met hierin het contactboekje, de Örebro vragenlijst en de tips voor patiënten); is af te halen bij de huisartsenwachtpost of te bestellen via dienst Kwaliteit en Procesoptimalisatie (t) 016/80.91.27. – kwaliteit@rztienen.be
- Poster voor in de wachtzaal (A2 formaat) “tips bij nek- en/of lage rugpijn (en uitstralingspijn)”; is af te halen bij de huisartsenwachtpost of te bestellen via dienst Kwaliteit en Procesoptimalisatie (t) 016/80.91.27. – kwaliteit@rztienen.be
Documenten voor patiënten
Medicatiefiches
Meer informatie?
Wil je graag als zorgverlener aan de slag gaan met dit transmuraal zorgpad en wil je uitleg hieromtrent ontvangen, neem contact op met dienst Kwaliteit en Procesoptimalisatie (t) 016/80.91.27. - kwaliteit@rztienen.be
Feedback
Jouw mening telt! Wat vind jij van de aanpak in het zorgpad?
Laat je stem horen ten vroegste 3 maanden na start van het zorgpad door de onderstaande enquête in te vullen.
Dankzij jouw mening kunnen we zo de zorg blijven bijstellen voor patiënten met nek- en/of lage rugpijn.