Transmuraal Zorgpad Totale Heupprothese en Transmuraal Zorgpad Knieprothese

De transmurale zorgpaden totale heupprothese en knieprothese werden door een groep van 30 stakeholders uitgewerkt.

Onder hen patiënten met persoonlijke ervaring in deze zorgprocessen en zorgverleners uit regio Tienen (zowel binnen als buiten het ziekenhuis).

Niet enkel de opname in het ziekenhuis werd onder de loep genomen, ook het voorbereidende traject en de nazorg thuis werden op punt gesteld met handige checklists, informatiemomenten, afspraken omtrent transmurale samenwerking en meer.

Een grondige informatieverlening en een goede revalidatie voor en na de operatie zijn de speerpunten van deze zorgpaden.

Documenten

Transmuraal Zorgpad Radicale Prostatectomie bij Niet Gemetastaseerde Prostaatkanker

Het transmuraal zorgpad "Radicale Prostatectomie bij Niet Gemetastaseerde Prostaatkanker" kwam tot stand door een nauwe samenwerking tussen zorgverleners en vertegenwoordigers van patiënten uit onze regio.

Personen uit 12 verschillende perspectieven namen deel aan de ontwikkeling (uroloog, urologieverpleegkundige, hoofdverpleegkundige, afdelingsverpleegkundige, sociaal verpleegkundige, psycholoog, kinesitherapeut, huisarts, thuisverpleegkundige, kinesitherapeut met specialisatie in bekkenbodemreëducatie, patiënt en patiëntenvereniging).

Het hoofddoel van het transmuraal zorgpad is om de patiënt centraal te stellen en samen met al zijn zorgverleners doorheen zijn zorg te gidsen.

Patiënten ontvangen een map, "Wegwijs in je zorg", die fungeert als een houvast, wegwijzer en informatietool. Patiënten worden uitgenodigd om deze map steeds te delen met hun nabije zorgverleners.

Zorgverleners kunnen op deze webpagina terecht om het volledige transmuraal zorgpad (de "Time Task Tabel" of "Wie doet Wat en Wanneer") te raadplegen.

Documenten

Transmuraal Zorgpad nek-en lage rugpijn

Documenten voor zorgverleners

Documenten voor patiënten

Medicatiefiches

Meer informatie?

Wil je graag als zorgverlener aan de slag gaan met dit transmuraal zorgpad en wil je uitleg hieromtrent ontvangen, neem contact op met dienst Kwaliteit en Procesoptimalisatie (t) 016/80.91.27. - kwaliteit@rztienen.be

Feedback

Jouw mening telt! Wat vind jij van de aanpak in het zorgpad?

Laat je stem horen ten vroegste 3 maanden na start van het zorgpad door de onderstaande enquête in te vullen. 

Dankzij jouw mening kunnen we zo de zorg blijven bijstellen voor patiënten met nek- en/of lage rugpijn.

Vul de enquête in