Zwanger en bevallen

Op deze website vind je alle praktische informatie over de opvolging van je zwangerschap, het verloop van de bevalling en de kraamzorg in ons ziekenhuis.

Corona: maatregelen op Materniteit

Lieve zwangere dames,

 

We hebben ivm de Corona-crisis voor jullie even een aantal weetjes  op een rijtje gezet:

 

Uit de (beperkte) gegevens blijkt dat zwangeren en pasgeboren baby’s niet beschouwd worden als risicogroep om ernstig ziek te worden door het coronavirus, maar voorzichtigheid blijft zeker geboden. Het blijft echter belangrijk je zwangerschap voldoende en goed te laten opvolgen.

 

Om risico’s te vermijden,heeft de overheid ons gevraagd om alle niet dringende raadplegingen  te annuleren. Voor zwangeren betekent dit concreet dat de drie screeningsecho’s (12 weken, 20 weken en 30 weken) bij je gynecoloog  zeker doorgaan, alsook de controle rond  36 en 38 weken. Indien je afspraak geannuleerd (of verplaatst) wordt, dan zal je  telefonisch gecontacteerd worden en gebeurt dit ook steeds  in overleg met je. Indien je een afspraak hebt en je hebt  geen telefoon gekregen, dan gaat de afspraak gewoon door.

 

Vroedvrouwraadplegingen in het ziekenhuis zullen geannuleerd worden. We raden aan de GCT (suikertest) te laten uitvoeren bij je huisarts of zelfstandige vroedvrouw. Indien dat niet kan, is er wel nog steeds de mogelijkheid om deze toch op de materniteit uit te voeren.

 

Onze medewerkers zullen vaak een mondmasker dragen. Dit is niet om jullie ongerustheid aan te wakkeren, maar om jullie en zichzelf te beschermen.

Bij de bevalling mag je partner aanwezig zijn. De richtlijnen over het al dan niet blijven na de bevalling veranderen snel. Hierover kunnen we op dit moment geen garanties geven. Bezoek is niet toegelaten.

Indien je op het moment van je bevalling (waarschijnlijk)  een Coronabesmetting zou hebben wordt je verzorgd met inachtname van een aantal  speciale veiligheidsmaatregelen.

De ziekenhuizen en ook de maternitieten volgen de instructies hierrond op de voet.

 

Indien je vragen hebt of je wenst een dringend consult, mag je steeds telefonisch contact opnemen met het secretariaat van het medisch centrum 016809582 of met Materniteit, 016809917.

 

Bevallen met je eigen vroedvrouw

Bevallen met je eigen vroedvrouw

Terwijl de meeste zwangere vrouwen graag onder leiding van hun gynaecoloog bevallen, biedt ons ziekenhuis ook een veilig alternatief voor de kleine groep die kiest voor een thuisbevalling of een bevalling in een geboortehuis. 

Meer info

Gegevensoverdracht Kind en Gezin

Het ziekenhuis bezorgt een beperkt aantal gegevens betreffende u en uw kind (uw naam, adres en  telefoonnummer en de naam, het geslacht en de geboortedatum van uw kind) aan Kind en Gezin, zodat een medewerker van Kind en Gezin u kan contacteren om hun dienstverlening aan te bieden.

Moeder-kindzorg in beeld

24/7 bereikbaar

Ben je ongerust over je zwangerschap? Moet je binnenkomen? Je kunt 24 op 24 en 7 op 7 contact opnemen met de materniteit. 

Wanneer vertrek je het best naar het ziekenhuis?

Draadloze monitoring

Dankzij onze draadloze CTG-monitor kun je tijdens de monitoring rondwandelen, op de bal zitten, een bad nemen... 

Meer faciliteiten in het verloskwartier
80 jaar materniteit

80 jaar materniteit

Onze materniteit blies 80 kaarsjes uit! Alle verhalen en foto's over vroeger en nu vind je gebundeld op een verjaardagswebsite. Voor een warm welkom aan vele volgende generaties!

Bezoek verjaardagswebsite