Vriendelijk, Inlevend, Professioneel

Patiënten geven ons een score van 9,4
Ontdek waarom

Vragen over de kostprijs van uw opname?

Voor een aantal behandelingen en ingrepen hebben we een prijsraming gemaakt. Dat geeft u een idee van het kostenplaatje van uw opname. De prijzen zijn slechts richtprijzen en kunnen nog afwijken bij een langere verblijfsduur of eventuele complicaties. 

Bekijk prijsramingen
Bezoek onze kinderwebsite

Bezoek onze kinderwebsite

Uw kind wordt opgenomen? Bereid uw kind voor en bezoek samen onze kinderwebsite met veel foto's en informatie op kindermaat.

Naar de kinderwebsite
Uw mening over ons

Uw mening over ons

Uw ervaringen zijn voor ons van groot belang. Ze bevatten nuttige tips om onze patiëntenzorg continu te verbeteren. Aarzel daarom zeker niet om ons uw mening te bezorgen!

Geef uw mening
Werken bij RZ Tienen

Werken bij RZ Tienen

Wil u werken in een ziekenhuis in volle expansie, waar een familiale sfeer heerst tussen de medewerkers? Deelt u onze VIP-visie op zorg? RZ Heilig Hart Tienen heeft de juiste omvang om u meteen thuis te voelen, zonder dat u snel uitgekeken geraakt.

Bekijk onze vacatures

Jaarverslag RZ Tienen 2019

In ons digitaal jaarverslag geven wij u een overzicht van de activiteiten en projecten in ons ziekenhuis in 2019. 

Bekijk ons jaarverslag

Nieuws & Evenementen

 • Evenement

  Focusgroep patiëntenervaring tijdens de covidcrisis

  Werd jij of één van jouw familieleden tijdens de covidcrisis opgenomen in ons ziekenhuis of onderzocht aan de triagepost? Had je een afspraak bij één van onze artsen? Dan horen we graag van jou wat we goed deden en wat we kunnen verbeteren.

 • Nieuws

  HLN reporter, Kristien Bollen, liep twee weken lang mee in het regionaal ziekenhuis Tienen: “Stikkapot voel ik me, maar het personeel... Dat blijft glimlachen”

  “Moe, op, stikkapot. Zo voel ik me na twee weken meelopen. En dan heb ik eigenlijk nog niet eens gewerkt, maar gewoon wat ‘meegelopen’ met de mensen die zich dag in dag uit inzetten voor hun patiënten.” Onze reporter Kristien Bollen mocht binnenkijken in het regionaal ziekenhuis Heilig Hart Tienen. Ze pende de verhalen neer van verplegend en ondersteunend personeel, artsen en coaches. “Ja, zij zitten op hun tandvlees. Ik heb kunnen aanschouwen dat dat geen half grammetje overdreven is”, schrijft ze over haar eigen ervaringen. “Maar de glimlach op hun gezichten, die blijft me vooral bij.

 • Nieuws

  RZ Tienen stap dichter bij nieuwbouwziekenhuis

  Afgelopen weken sloot RZ Tienen twee belangrijke dossiers in haar nieuwbouwdossier af. Het ziekenhuis kwam niet alleen tot een overeenkomst over de verwerving van de bouwgronden, maar stelde ook definitief een architectenbureau aan.

 • Nieuws

  Pneumologe Anneleen Peeters: “Mijn kindjes weten niet dat ik elke dag tussen Covid-patiënten sta. Dat hoeven ze niet te weten”

  Vandaag maak ik kennis met Anneleen Peeters. De jonge longarts van 35 uit Molenstede bij Diest maakt al vier jaar deel uit van een team van drie pneumologen in dit ziekenhuis. Ze krijgt als longarts bijna dagelijks te maken met patiënten die lijden aan een zware of ongeneeslijke aandoening. Meestal is een behandeling - voor (gedeeltelijk) herstel of om het leven op een menswaardige manier nog wat te rekken - wel mogelijk. Corona tast in vele gevallen de longen echter heel zwaar of soms zelfs volledig aan. En dat gaat snel. Voor de logartsen zijn het nooit eerder geziene toestanden en sparen ze kosten noch moeite om patiënten erdoor te helpen.

Meer nieuws Meer evenementen