Vruchtbaarheid

Wanneer je een zwangerschapswens hebt, is het als koppel normaal om 1 jaar te proberen voor een positieve zwangerschapstest. Indien er echter problemen zijn om zwanger te worden (niet zwanger na 1 jaar, onregelmatige menstruatiecyclus etc), kunnen patiënten terecht op onze dienst Gynaecologie. Hiervoor maak je een afspraak op de consultatie.

Al de onderzoeken, zoals klinisch onderzoek, bloedname, (3D-)echografie, sperma-onderzoek alsook kijkoperatie, kunnen plaatsvinden bij ons.
Sinds enkele jaren bieden we ook een nieuwe techniek aan om de doorgankelijkheid van de eileiders na te gaan, m.n. het HyFoSy onderzoek of schuimechografie. Dit is een vruchtbaarheidsonderzoek
waarbij d.mv schuim, dat in de baarmoederholte en eileiders wordt gebracht, de doorgankelijkheid van de eileiders wordt nagegaan.

Indien een vruchtbaarheidsbehandeling opgestart wordt, zijn er dagelijks afspraken ‘s morgens voor de noodzakelijke echografies (follikelmetingen) beschikbaar om opvolging tijdens  fertiliteitsbehandelingen te voorzien. Voor een inseminatiebehandeling of IVF/ICSI behandeling werkt dr. Vandermeulen nauw samen met het Leuvens Universitair Fertiliteitscentrum.