Investeringssteun voor nieuwbouwziekenhuis RZ Tienen

Investeringssteun voor nieuwbouwziekenhuis RZ Tienen

Het Regionaal Ziekenhuis Heilig Hart Tienen kan rekenen op investeringssteun voor de bouw van een nieuw ziekenhuis. Dat heeft de Vlaamse Regering beslist op voorstel van Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin Hilde Crevits. Het gaat om een jaarlijkse subsidie van ruim 4 miljoen euro.

“Na de indiening van de omgevingsvergunning in juni, is dit opnieuw een belangrijke mijlpaal voor ons nieuwbouwproject”, vertelt algemeen directeur dr. Hans Struyven. “Voor de uitwerking van een ambitieus project als het onze, is steun van de overheid noodzakelijk: we gaan naar een totale nieuwbouw en zetten daarbij in op innovatie en duurzaamheid. Daar hangt een prijskaartje van om en bij de 180 miljoen euro aan vast. De bouw van het nieuwe ziekenhuis is zeker geen overbodige luxe: door de toestand van onze huidige infrastructuur én de toenemende zorgvraag in de regio dringt vernieuwing zich op. Zo zullen we ook in de toekomst onze rol van community hospital kunnen opnemen en samen met de eerste lijn en de geestelijke gezondheidszorg blijven instaan voor het welzijn in de regio.”

Volgens de planning zullen de werken in 2024 starten op de St.-Jan-site en zal het nieuwe ziekenhuis in 2028 klaar zijn.