Over ons

Hagelandse Orthopedische Praktijk

Onze dienst Orthopedie is ook bekend als de ‘HOP’, de Hagelandse Orthopedische Praktijk, en telt 9 chirurgen. De artsengroep biedt orthopedische zorg op maat van de patiënt. Zodra nieuwe technieken en behandelingsmethoden hun nut bewezen hebben, worden ze in de dagelijkse praktijk toegepast. De dienst houdt raadplegingen op de 3 campussen en verzekert een continue permanentie. In Medisch Centrum Aarschot worden enkel ingrepen uitgevoerd die in dagopname kunnen gebeuren. De dienst Orthopedie voert jaarlijks zo'n 3000 operaties uit en 25.000 consultaties.

Orthopedieverpleegkundigen

Vijf orthopedische verpleegkundigen-gipsmeesters en een arts-assistent in opleiding staan het medisch team bij.

Subspecialismen

Om de evoluties en trends in diagnose en behandeling op de voet te kunnen volgen, heeft elke chirurg zich vanuit zijn specifieke interesse gespecialiseerd in een of meerdere deeldomeinen van de orthopedische heelkunde.
Meer lezen over aandoeningen en behandelingen

Opleidingscentrum

De afdeling heeft ook een uitstekende reputatie als opleidingscentrum en kreeg in 2001 de officiële erkenning van de nationale visitatiecommissie orthopedie.

Samenwerking

Dankzij uitstekende connecties met nabijgelegen universitaire instellingen kunnen patiënten met een zeer ingewikkelde pathologie snel doorverwezen worden.