Materniteit

Locatie

Campus Mariëndal

2e verdieping
Kamers 701-716
Bekijk route in het ziekenhuis

Contact

24 op 24 , 7 op 7
Bent u ongerust over uw zwangerschap. Moet u binnenkomen? Neem contact op met de materniteit. We zijn 24 op 24 en 7 op 7 bereikbaar. Er zijn altijd minstens 2 vroedvrouwen aanwezig, die u kunnen helpen.

Moeder-kindzorg dichtbij huis

Op onze kraamafdeling verblijven pas bevallen mama's en hun baby. Zwangere vrouwen die extra opvolging nodig hebben of bij wie een opname tijdens de zwangerschap noodzakelijk is, verblijven ook op onze materniteit. Ook patiënten die een gynaecologische ingreep ondergaan worden soms op materniteit gehospitaliseerd.

Voorzieningen

De afdeling biedt plaats aan 17 patiënten en beschikt over eenpersoonskamers en luxekamers, en tweepersoonskamers. De kamers zijn uitgerust met een badkamer, babykamer, koelkast, telefoon, televisie en gratis wifi. Alle comfort is aanwezig: nieuwe elektrische bedden, nachtkastjes met ingebouwde koelkast en een relaxzetel. De luxekamers beschikken over een zetelbed. Er is een extra bezoekersruimte op de afdeling waar broer en zus onder begeleiding even kunnen spelen of tv-kijken, en waar het bezoek kan wachten tijdens de verzorging of voedingsmomenten.

Rooming-in

Op een eenpersoonskamer en luxekamer is er mogelijkheid voor de partner om te blijven overnachten.
Meer info over rooming-in

Bezoek

  • Uw partner en kinderen kunnen uiteraard de hele dag op bezoek komen.
  • Andere bezoekers zijn welkom tussen 14 en 16 uur en tussen 18 en 20 uur.
  • Bezoekende kinderen blijven bij voorkeur onder begeleiding op de kamer.
  • We vragen om de bezoekuren te respecteren. Rust is belangrijk voor de kersverse mama's en hun baby, en zo verloopt de verzorging in de beste omstandigheden.