Telemetrie

Locatie

Campus Mariëndal

1e verdieping
Kamers 101-122
Bekijk route in het ziekenhuis

Contact

Hartbewaking

Op Telemetrie verblijven patiënten van wie het hartritme 24 uur op 24 gevolgd moet worden: patiënten met hartklachten, specifieke longproblemen of neurologische aandoeningen (ziekten van het zenuwstelsel).

Voorzieningen

De afdeling biedt plaats aan 26 patiënten en beschikt over 8 eenpersoonskamers en 9 tweepersoonskamers.

Belangrijk bij een opname

Thuismedicatie

Het is belangrijk dat wij weten welke medicatie u thuis neemt of onlangs genomen hebt. Op het thuismedicatieformulier vemeldt u de correcte benaming van de medicatie, de dosering en frequentie. Overhandig het formulier bij uw opname aan de inschrijvingsmedewerker van het onthaal.
Meer info over thuismedicatie

Holtermonitoring

Voor de hartbewaking krijgt u bij uw opname een holtermonitor. Dit toestelletje registreert via elektroden op de borst uw hartfunctie op de centrale computer in de verpleegpost. De verpleegkundigen volgen zo continu de hartfunctie van alle patiënten op. U mag gerust met uw holtermonitor rondwandelen, op uw kamer of in de gang. Het bereik van de hartbewakingsapparatuur beperkt zich tot de afdeling. U mag de afdeling nooit zonder toestemming van de verpleegkundige verlaten.

Zorg of hulp nodig als u weer naar huis gaat?

Dan kunt u uw arts of verpleegkundige vragen om de dienst Patiëntenbegeleiding in te schakelen. Een medewerker van deze dienst bespreekt samen met u en met uw familie of huisarts de gewenste zorg of hulp, en legt daarvoor de nodige contacten. Zo kan de overgang van het ziekenhuis naar thuis (of naar een woonzorgcentrum, hersteloord of andere voorziening) vlot verlopen.
Wanneer u begeleiding nodig heeft na ontslag uit het ziekenhuis?