Mijn patiëntendossier

Om u een optimale verzorging en continuïteit tussen zorgverleners te kunnen garanderen, maken wij voor elke patiënt een elektronisch dossier aan waarin medische, verpleegkundige en paramedische gegevens bewaard worden. Dit dossier is strikt vertrouwelijk en alleen toegankelijk voor zorgverleners die bij uw zorg betrokken zijn. In ons privacyreglement voor patiënten leggen we vast hoe we de veiligheid en privacy van deze gegevens bewaken.

  • U kunt uw dossier raadplegen via het portaal mynexuzhealth.be of de mynexuzhealth-app. Het systeem wordt in meerdere ziekenhuizen gebruikt. Bent u ook patiënt in een ander ziekenhuis dat tot het nexuzhealth-netwerk behoort? Dan kunt u via mynexuzhealth ook daarvan verslagen, beelden en onderzoeksresultaten raadplegen.  
  • Als patiënt van RZ Tienen kunt u via mynexuzhealth de medische verslagen van contacten raadplegen. Het elektronische dossier zal de komende maanden stap voor stap meer info bevatten, zoals u hieronder kunt lezen.
  • Als patiënt van RZ Tienen kunt u ook via de ombudsdienst inzage vragen in uw patiëntendossier. Download onderstaande formulieren voor meer informatie. U kan ook contact opnemen met de ombudsdienst via ons online formulier.

Er zijn verschillende manieren om toegang te krijgen tot uw dossier. Onderstaande video toont één van de mogelijkheden. Ontdek de andere manieren om u aan te melden onder de video.

 

Via de mynexuzhealth-website

Surf met uw computer of tablet naar www.mynexuzhealthe.be
Kies daar hoe u zich wenst aan te melden:  

  • met uw mynexuzhealth-codekaart,
  • via CSAM: met uw elektronische identiteitskaart (eID), met itsme® (een app op uw smartphone), of een unieke code gegenereerd door een mobiele applicatie.

Deze beveiligde aanmeldingsmethodes garanderen dat enkel u toegang krijgt tot uw persoonlijk mynexuzhealth-dossier.

Codekaart

De mynexuzhealth-codekaart is een kaartje met 24 codes die u in combinatie met een gebruikersnaam en wachtwoord gebruikt om u aan te melden. Als u de codekaart gebruikt om in te loggen, hoeft u verder geen software te installeren op uw pc.
U kunt de codekaart aanvragen via nexuzhealth.be of aan het mynexuzhealth-infopunt op een van onze campussen (waar & wanneer: bovenaan deze pagina).

Meer info over de mynexuzhealth-codekaart

eID

De eID wordt uitgereikt door de overheid. Het aanmelden gebeurt dan op dezelfde manier als bij Tax-on-web of uw dossier bij het ziekenfonds. Als u de eID gebruikt om in te loggen, moet u extra software installeren op uw pc.

Itsme

Met de app itsme® logt u in met één enkele code. U kunt er ook veilig en snel transacties mee tekenen. Op online overheidsdiensten zoals tax-on-web of mypension.be vindt u itsme® ook terug bij CSAM.

Via de mynexuzhealth-app

Hebt u uw medisch dossier graag altijd bij de hand? Installeer dan de app. U vindt de mynexuzhealth-applicatie in de Google Play Store en de App Store. Of scan deze QR-code:

Installeer de app en registreer u eenmalig

  • met de QR-code op uw nexuzhealth-codekaart en uw wachtwoord,
  • of via de rubriek ‘App’ (in uw online dossier) op de website mynexuzhealth.be op pc.

Afhankelijk van de versie van het besturingssysteem op uw smartphone en hoe u de app registreert, vraagt de app toegang tot bv. uw camera (om de QR-code te scannen). Wilt u uw afspraken in uw agenda bewaren of documenten via de Berichtenmodule versturen, dan moet u ook hiervoor toegang verlenen wanneer de app hierom vraagt. Maakt u zich hierover geen zorgen, de app is veilig en maakt enkel gebruik van toegangen die nodig zijn om de goede werking te garanderen. In de app vindt u bovenstaande rubrieken terug.

Meer info over de app
Afdrukken
We schakelen stap voor stap over op het systeem van nexuzhealth. Daarom zijn in uw online dossier van ons ziekenhuis nog niet alle rubrieken in gebruik. In andere nexuzhealth-ziekenhuizen waar u patiënt bent, kan dit mogelijk wel het geval zijn: elk ziekenhuis heeft een eigen planning. Zo kunt u bijvoorbeeld pas vanaf 4 mei online afspraken maken via mynexuzhealth voor ons ziekenhuis.  

Afspraken

Hier krijgt u een overzicht van uw afspraken. Ook de afspraken die u hebt bij bepaalde nexuzhealth-partners zijn zichtbaar. Is het overzicht leeg? Dan zijn er voorlopig geen afspraken gepland voor u. U kunt reageren op een afspraak en de bevestigingsbrief met extra uitleg bekijken of afdrukken. Bij sommige partners kunt u zelf een afspraak maken.

Facturen

Een overzicht van uw facturen. Niet alle nexuzhealthpartners bieden elektronische facturen via Doccle aan.

Medisch dossier

Contacten

Een overzicht van uw contactmomenten met één of meerdere ziekenhuizen.

Verslagen

Een overzicht van gevalideerde eindverslagen van bijvoorbeeld onderzoeken, radiologische scans, raadplegingen, ziekenhuisopnames, functiemetingen of laboresultaten. U krijgt verslagen te zien nadat ze gevalideerd zijn door de behandelende arts.

Technische onderzoeken

Uw labo- en pathologierapporten, elektrocardiogram en radiologische beelden vindt u hier. Wij raden aan de rapporten met uw arts of huisarts te bespreken. Een arts zal de nodige duiding geven.

Documenten en beelden

De afbeeldingen (foto’s, film), documenten en tekeningen in uw medisch dossier.

Documentatie

Met mynexuzhealth proberen we de informatie zo veel mogelijk te bundelen en ook online aan te bieden. Zo kunt u na uw bezoek aan het ziekenhuis thuis alles rustig nalezen. De medische informatie bestaat uit brochures, filmpjes, foto’s, links naar websites ... Het kan zijn dat er voor uw aandoening geen info beschikbaar is.

Externe bronnen

Uw medische gegevens in externe applicaties zijn hier toegankelijk als u uw geïnformeerde toestemming gegeven hebt via het eHealth-platform van de overheid.

Vragenlijsten en dagboeken

Voor bepaalde zorgtrajecten vragen we u een vragenlijst in te vullen of een dagboek bij te houden. Uw invullingen zijn een hulpmiddel voor uw zorgverleners om u zo goed mogelijk te behandelen.

Profiel

Persoonlijke gegevens

Bekijk of wijzig uw persoonlijke gegevens, uw taalvoorkeur, uw contactgegevens, uw foto … U beheert hier ook uw wachtwoord en gebruikersnaam om in te loggen.

Meldingen

Bepaal zelf of en wanneer u via e-mail een herinnering wil krijgen over uw afspraken of over nieuwe informatie in uw dossier.

Toegangen

Bekijk welke huisarts of doorverwijzende zorgverlener uw elektronisch patiëntendossier in een nexuzhealth-ziekenhuis kan raadplegen vanuit zijn praktijk. U kunt zelf ook toegang aanvragen voor derden (voor uw minderjarige kinderen bijvoorbeeld).

Berichten

Hebt u vragen over uw factuur, administratieve gegevens of nood aan technische ondersteuning? Stuur ons dan een bericht. Sommige diensten kunt u via de berichtenmodule rechtstreeks contacteren.

Uiteraard is het niet de bedoeling dat mynexuzhealth de rechtstreekse communicatie met de zorgverstrekkers in het ziekenhuis vervangt.

Afdrukken
  • Nexuzhealth is een medisch samenwerkingsverband tussen een aantal Vlaamse ziekenhuizen dat het mogelijk maakt om uw medisch dossier te delen met behandelende zorgverleners in deze ziekenhuizen. Nexuzhealth-ziekenhuizen gebruiken hetzelfde systeem van elektronisch patiëntendossier. Als u behandeld wordt in een nexuzhealth-ziekenhuis, wordt uw patiëntendossier gedeeld met uw zorgverleners in dat ziekenhuis. De lijst van nexuzhealth-ziekenhuizen groeit nog steeds. U vindt een actueel overzicht op www.nexuzhealth/partners. Lees meer over het ontstaan van nexuzhealth en de voordelen van een gedeeld patiëntendossier.
  • Mynexuzhealth is een beveiligde webapplicatie en app voor patiënten van al deze partners waarmee u toegang krijgt tot uw medisch dossier. U vindt er onder andere uw medische verslagen, afspraken, facturen, radiologisch beeldmateriaal enz. Log in op de website mynexuzhealth.be of download de app.
Afdrukken

In bepaalde gevallen kunt u familie of vertegenwoordigers toestemming geven om uw dossier te raadplegen. Als ouder kunt u ook toegang vragen tot het dossier van uw kind, als dit beschikbaar is. Hoe dit in zijn werk gaat, leest u hier

Afdrukken
Afdrukken