Patiëntenpanel

Zorgen doen we samen

Wil jij bijdragen aan een betere zorg in regio Tienen? Vind je het interessant om mee na te denken over ons nieuwbouwziekenhuis? Of heb jij tips, suggesties en aanbevelingen voor ons op basis van jouw ervaring? Sluit je dan aan bij het patiëntenpanel van RZ Tienen!

Wie zoeken we?

Via ons patiëntenpanel willen we je actief betrekken bij het ziekenhuis en de bredere zorgregio. We zijn op zoek naar patiënten, familieleden of mantelzorgers die onze patiëntengroep willen vertegenwoordigen. Wat verwachten wij van jou?

  • Je bent gemotiveerd om de zorg (zowel in RZ Tienen als in de brede regio) te verbeteren vanuit jouw ervaring.
  • Je kan in het belang van onze patiënten denken.
  • Je bent positief kritisch ingesteld en kan op een constructieve en diplomatische manier je mening delen.
  • Je voelt je goed in een groep en hebt goede sociale en communicatieve vaardigheden.
  • Je kan discreet omgaan met informatie.

Wat mag jij verwachten?

Vanaf september zullen we het patiëntenpanel om de 6 weken op een vast tijdstip laten samenkomen. Op basis van het thema dat in de vergadering aangehaald wordt, kan je op voorhand aangeven of je wilt deelnemen. De sessies zullen online en fysiek doorgaan, afhankelijk van de geldende covid-richtlijnen.

Tijdens de fysieke momenten krijg je bijvoorbeeld de kans om mee te lopen tijdens een rondgang in het ziekenhuis op zoek naar verbeterpunten of om als ‘undercover-patiënt’ onze diensten te evalueren.

Wat bieden wij jou?

Door actief aan de slag te gaan in ons patiëntenpanel lever je een waardevolle bijdrage aan ons ziekenhuis. Als ‘dank je wel’ hiervoor, willen we graag iets terug doen. We voorzien een hapje en een drankje tijdens een overleg en per bijeenkomst een cadeaucheque ter waarde van 25 euro. Daarnaast kan je ook een kort opleidingstraject volgen als je dat wilt. Dit opleidingspakket bestaat uit enkele topics die samen met de andere panelleden kunnen worden bepaald, zoals bijvoorbeeld ‘assertief en zelfzeker zijn in groep’ of ‘samenwerken en overleggen’.

Ben je geïnteresseerd en wil je meer informatie? Of wil je je meteen kandidaat stellen? Aarzel dan niet en vul onderstaand formulier in, stuur een mailtje naar kwaliteit@rztienen.be of bel naar de dienst Kwaliteit op het nummer 016 80 91 27. Daarna zal je uitgenodigd worden voor een eerste kennismakingsgesprek.

 

Inschrijving patiëntenpanel RZ Tienen

Wil je je kandidaat stellen voor het patiëntenpanel? Vul dan onderstaand formulier in.