Dag tegen Kanker @RZ Tienen

Op donderdag 19 oktober valt de Dag tegen Kanker. Wij steken mensen met kanker en hun naasten iedere dag een hart onder de riem. Op deze dag zijn we er nog nét iets meer dan anders voor hen. Want kanker draag je niet alleen.

Naar jaarlijkse traditie zijn er vrijwilligers van Kom Op Tegen Kanker aanwezig die aan de ingang van ons ziekenhuis (MCT en Mariëndal) patiënten zullen informeren en de gekende gele lintjes uit zullen delen.

Verder krijgen alle patiënten die naar ons ziekenhuis komen voor een oncologische behandeling een cadeaumand met verzorgingsproducten. De patiënten op Dagziekenhuis Mariëndal kregen maandagochtend al een handmassage van Nico, onze medewerker van dienst patiëntenvervoer.

Ook wordt er een gezondheidsrally georganiseerd specifiek rond het thema borstkanker waar patiënten in contact komen met relevante vragen die opgehangen worden in de hoofdgang van Medisch Centrum Tienen. Je krijgt een invulformulier en kan vervolgens een ingevuld blad indienen in een doos. Hieruit wordt een winnaar gekozen op het einde van de maand die een erg leuke prijs in ontvangst mag nemen!