Nieuws

Huiselijk bevallen met je eigen vroedvrouw in het ziekenhuis

Terwijl de meeste zwangere vrouwen graag onder leiding van hun eigen gynaecoloog in ons ziekenhuis bevallen, biedt ons ziekenhuis nu ook een veilig alternatief voor de kleine groep die kiest voor een thuisbevalling of een bevalling in een geboortehuis. Zij kunnen met hun eigen vroedvrouw in het ziekenhuis terecht voor een bevalling in huiselijke sfeer. Daarvoor is een aparte verloskamer ontworpen.

Nieuwe behandeling rughernia: sneller herstel

Patiënten met een discushernia kunnen voortaan geholpen worden met een relatief eenvoudige kijkoperatie. Onze afdeling Orthopedie is gestart met endoscopische rugoperaties. Deze spiersparende techniek biedt veel voordelen. De meeste patiënten voelen na enkele dagen al geen rugpijn meer en kunnen veel sneller aan het werk.

Nieuwe arts

Op 1 september startte dr. Bruno De Coster op onze dienst Radiologie op Campus Mariëndal. Dr. De Coster studeerde het afgelopen academiejaar af als algemeen radioloog aan de KU Leuven, na assistentschappen in UZ Leuven en AZ Groeninge in Kortrijk. Hij zal voornamelijk actief zijn in de medische beeldvorming van buik, spieren en skelet, en borsten.

Stem op ons project voor de NIAZ Jaarprijs 2018!

De NIAZ Jaarprijs beloont projecten die de zorg nog beter en veiliger maken. Perinti (Perinataal Netwerk Tienen) doet dit elke dag door kwetsbare en kansarme gezinnen tijdens de zwangerschap en jong ouderschap te ondersteunen en begeleiden. Daarom dingen we mee naar de NIAZ Jaarprijs 2018 met het project Perinti. Tot eind september kunt u stemmen op onze inzending. Lees hier hoe u kunt stemmen!

Fototentoonstelling in Medisch Centrum Aarschot

In Medisch Centrum Aarschot loopt momenteel de fototentoonstelling over het project ‘Jenga Maarifa’. De foto’s in deze tentoonstelling zijn het werk van de Irakese fotograaf Karim Abraheem en illustreren de verschillende initiatieven van Jenga Maarifa, een Noord-Zuidproject van de provincie Vlaams-Brabant en Artsen zonder Vakantie.

Internationale week van de Borstvoeding

Onze Materniteit doet opnieuw mee met de Internationale Week van de Borstvoeding. Van 1 tot 7 augustus krijgen de mama’s die borstvoeding geven, een leuk T-shirt aangeboden voor hun baby’tje.

Handhygiëne: de stem van de patiënt

We kregen de resultaten van de laatste nationale campagne ter bevordering van handhygiëne in ziekenhuizen. Die richtte zich op de actieve betrokkenheid van de patiënt en zijn familie, met als slogan “Samen infecties vermijden!”. 

Terugblik op 2017

2017 mogen we gerust het NIAZ-jaar noemen. De eerste jaarhelft was een rush naar de audit van juni met intense voorbereidingen in elke afdeling van het ziekenhuis. Het harde werk bleef niet zonder resultaat. Maar NIAZ was niet het enige hoogtepunt van het voorbije jaar. Ons jaarverslag geeft u graag een digitale terugblik op cijfers, projecten en realisaties in 2017.

Naar een nieuw elektronisch patiëntendossier

De komende jaren gaat ons ziekenhuis alle patiëntengegevens beheren in een nieuw elektronisch patiëntendossier. Het ziekenhuis koos voor het softwarepakket KWS van de firma nexuzhealth, dat onder meer ook in UZ Leuven, AZ Diest en Heilig Hart Leuven wordt gebruikt.

What Matters to You-dag

Vandaag is het de 2de Vlaamse editie van de internationale 'What Matters to You'-dag. Deze dag zet het belang in de kijker van echt te luisteren naar wat voor de patiënt belangrijk is.

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. Volgende