Nieuws

Heropstart consultaties, medisch-technische diensten en dagziekenhuis

In overeenstemming met de laatste richtlijnen van de overheid kan u vanaf maandag 4 mei weer telefonisch afspraken maken in ons ziekenhuis. Wij doen er alles aan om deze heropstart zo vlot en veilig mogelijk te laten verlopen. In dit kader namen we verschillende maatregelen.

Coronavirus (Covid-19): FAQ

Wat moet u doen als u vermoedt dat u besmet bent met Covid-19? Moet u voorzorgsmaatregelen nemen als u naar ons ziekenhuis komt? Lees hier de antwoorden op de meest gestelde vragen.

Stel zorg niet uit!

Net als veel andere ziekenhuizen en dokterspraktijken merken we dat meer en meer mensen met dringende medische problemen geen, of te laat hulp zoeken door de Covid-crisis. Zit je met een dringend medisch probleem, of twijfel je of je klachten dringend zijn? De huisartsen en het ziekenhuis blijven beschikbaar!

Aangepaste bezoekersregeling omwille van Covid-19

Als maatregel tegen de verspreiding van het Coronavirus is er geen bezoek meer toegelaten, met uitzondering van volgende gevallen: Materniteit (1 partner), Pediatrie (1 ouder) en Palliatieve zorgen (bezoek in overleg met de behandelende arts).

Ziekenhuisnetwerk Oost-Vlaams-Brabant krijgt de naam Plexus

Op vrijdag 20 december ondertekenden RZ Heilig Hart Leuven, RZ Heilig Hart Tienen, AZ Diest en UZ Leuven de statuten van een nieuw ziekenhuisnetwerk. Dat krijgt de naam Plexus, een medische term voor een netwerk van zenuwen of bloedvaten. De naam staat symbool voor het knooppunt van kwalitatieve zorg dat het ziekenhuisnetwerk wil zijn.

RZ Heilig Hart Tienen scoort in peiling patiëntervaring

Vandaag maakten het Vlaams Patiëntenplatform en het Vlaams Instituut voor Kwaliteit van de Zorg (VIKZ) de resultaten van hun patiëntenpeiling bekend. Tussen 2016 en 2018 werden patiënten in 55 Vlaamse ziekenhuizen systematisch bevraagd over hun ervaringen in het ziekenhuis aan de hand van 28 vragen over verschillende thema’s. RZ Heilig Hart Tienen kreeg een goed rapport en behoort bij de top 6 van ziekenhuizen die het meeste vooruitgang boekten tussen 2016 en 2018.

Wall-E maakt medicatiedistributie veiliger

Op 6 december kreeg onze apotheek een belangrijk pakket. Niet van
Sinterklaas, maar wel van het farmaceutische bedrijf Baxter, een Nederlands bedrijf dat onder andere medicatierobots levert. .
De nieuwe medicatierobot, die officieel ‘Proud’ heet maar in de apotheek omgetoverd is tot ‘Wall-E’, maakt de distributie van medicatie sneller en veiliger.

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. ...
  5. 8
  6. Volgende