Nieuws

Aanvraag omgevingsvergunning nieuwbouwcampus RZ Tienen opnieuw ingediend

In juni 2023 diende RZ Tienen een aanvraag in voor een omgevingsvergunning voor de bouw van een nieuwbouwcampus op de St.-Jan-site. In november trok het ziekenhuis deze aanvraag tijdelijk terug nadat de Provinciale Omgevingsvergunningscomissie (POVC) meer duidelijkheid vroeg over mobiliteit rond de campus.

Wijziging supplementen radiologie

De radiologen van dit ziekenhuis zijn gedeconventioneerd. Dat betekent dat er naast de wettelijke remgelden voor het voorgeschreven onderzoek een honorariumsupplement zal aangerekend worden voor een ambulant onderzoek.

Voor de CT en NMR onderzoeken mogen deze supplementen vanaf 4 december niet meer aangerekend worden als het onderzoek gepland is tussen 8 u en 18 u tijdens de weekdagen.

Dag tegen Kanker @RZ Tienen

Op donderdag 19 oktober valt de Dag tegen Kanker. Wij steken mensen met kanker en hun naasten iedere dag een hart onder de riem. Op deze dag zijn we er nog nét iets meer dan anders voor hen. Want kanker draag je niet alleen.

Walter Sermeus is nieuwe voorzitter Plexus

De raad van bestuur van ziekenhuisnetwerk Plexus heeft professor Walter Sermeus, verbonden aan het Leuvens Instituut voor Gezondheidszorgbeleid, aangesteld als nieuwe voorzitter. Hij volgt Jo Vandeurzen op, die 4 jaar lang met veel enthousiasme de taak op zich nam.

Vertelling Werelddag Dementie

Stad Tienen, RZ Tienen en Alexianen Zorggroep Tienen slaan de handen in elkaar om aandacht te vragen voor dementie, en te ijveren voor een dementievriendelijke stad.

Investeringssteun voor nieuwbouwziekenhuis RZ Tienen

Het Regionaal Ziekenhuis Heilig Hart Tienen kan rekenen op investeringssteun voor de bouw van een nieuw ziekenhuis. Dat heeft de Vlaamse Regering beslist op voorstel van Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin Hilde Crevits. Het gaat om een jaarlijkse subsidie van ruim 4 miljoen euro.

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. ...
  5. 14
  6. Volgende