Nieuws

Parking ziekenhuis blijft bereikbaar tijdens werken

Tijdens de rioleringswerken in de Kliniekstraat de eerste week van maart blijven de parkings van het ziekenhuis op Campus Mariëndal makkelijk bereikbaar en kunnen de hulpdiensten te allen tijde het ziekenhuis vlot bereiken.

Breng altijd uw identiteitskaart mee

Komt u naar het ziekenhuis voor een raadpleging, een opname of een spoedopname, breng dan zeker uw elektronische identiteitskaart (eID) mee. Voor kinderen hebt u een Kids-ID of de ISI+-kaart nodig.

80 jaar materniteit

Onze materniteit blies 80 kaarsjes uit! Alle verhalen en foto's over vroeger en nu vind je gebundeld in een boekje en op een verjaardagswebsite. Voor een warm welkom aan vele volgende generaties!

Nieuwe arts

Vanaf 1 december start dr. Eline Van Hove als derde geriater in ons ziekenhuis. Dr. Van Hove studeerde Geneeskunde aan de KULeuven en specialiseerde zich in Interne Geneeskunde. Nadien volgde zij een subspecialisatie in geriatrie met assistentschappen in UZ Leuven en RZ Tienen. We wensen dr. Van Hove heel veel succes.

Werelddiabetesdag

14 november is het Werelddiabetesdag. Ons diabetes- en kinéteam willen bezoekers en patiënten bewustmaken van het belang van gezonde voeding en voldoende beweging om diabetes onder controle te houden. Bezoek onze infostand in de inkomhal van Medisch Centrum Aarschot en Campus Mariëndal.

Huiselijk bevallen met je eigen vroedvrouw in het ziekenhuis

Terwijl de meeste zwangere vrouwen graag onder leiding van hun eigen gynaecoloog in ons ziekenhuis bevallen, biedt ons ziekenhuis nu ook een veilig alternatief voor de kleine groep die kiest voor een thuisbevalling of een bevalling in een geboortehuis. Zij kunnen met hun eigen vroedvrouw in het ziekenhuis terecht voor een bevalling in huiselijke sfeer. Daarvoor is een aparte verloskamer ontworpen.

Nieuwe behandeling rughernia: sneller herstel

Patiënten met een discushernia kunnen voortaan geholpen worden met een relatief eenvoudige kijkoperatie. Onze afdeling Orthopedie is gestart met endoscopische rugoperaties. Deze spiersparende techniek biedt veel voordelen. De meeste patiënten voelen na enkele dagen al geen rugpijn meer en kunnen veel sneller aan het werk.

Nieuwe arts

Op 1 september startte dr. Bruno De Coster op onze dienst Radiologie op Campus Mariëndal. Dr. De Coster studeerde het afgelopen academiejaar af als algemeen radioloog aan de KU Leuven, na assistentschappen in UZ Leuven en AZ Groeninge in Kortrijk. Hij zal voornamelijk actief zijn in de medische beeldvorming van buik, spieren en skelet, en borsten.

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. Volgende