Nieuws

Voorkeurlocatie nieuwe ziekenhuiscampus Tienen bekend

De site ten oosten van de boomgaard, grenzend aan de Feed Food Health campus is de beste locatie voor het nieuwe Regionaal Ziekenhuis Tienen. Dat blijkt uit een studie uitgevoerd in opdracht van de provincie Vlaams-Brabant, de stad Tienen en RZ Heilig Hart Tienen. De huidige locaties van beide ziekenhuiscampussen voldoen immers niet meer.

Nieuwe website start met online afspraken

U surft op onze gloednieuwe website! Voortaan kunt u ons ook bezoeken op uw tablet of smartphone zonder dat u een vergrootglas moet boven halen. Onze nieuwe website past zich helemaal aan. U kunt ook via de website een online afspraak maken. Een primeur voor onze regio!

Nieuwe steenverbrijzelaar in steenkliniek

Patiënten met nierstenen kunnen in de Steenkliniek Hageland terecht voor een snelle en adequate behandeling. De steenkliniek is een samenwerking van RZ Tienen en AZ Diest en beschikt op de Tiense campus over een nieuwe steenverbrijzelaar.

Hospice De Klaproos

In het najaar 2017 startte woonzorgcentrum Huize Nazareth met ‘Hospice De Klaproos’. Dankzij de steun van RZ Heilig Hart Tienen, Panal en de huisartsenkring HAZOH, werden 2 kamers ingericht voor mensen die zich in een laatste levensfase bevinden.

Vernieuwde operatiezaal in gebruik genomen

In het operatiekwartier van Campus Mariëndal werd een volledig gerenoveerde zaal in gebruik genomen. De werkzaamheden gingen midden juni van start. Aan de investering hangt een prijskaartje van 650.000 euro.

RZ Tienen wint NIAZ Jaarprijs 2017

Met de Jaarprijs bevordert het Nederlands Instituut voor Accreditatie in de Zorg het delen van goede voorbeelden om de zorg steeds verder te verbeteren. De inzending van ons ziekenhuis is gisteren in het Nederlandse Delft uitgeroepen tot winnaar van de allereerste NIAZ Jaarprijs.

Draadloos bevallen met nieuwe CTG-monitor

Onze Materniteit heeft recent een draadloze CTG-monitor aangekocht. De harttonen van de foetus en de weeën van de aanstaande mama kunnen met het nieuwe toestel perfect gemonitord worden terwijl de mama vrij kan bewegen tijdens de arbeid.

Raadplegingen wondzorg en stomatherapie

Patiënten met aanslepende wonden en stomapatiënten kunnen voortaan in eigen regio terecht voor specialistisch advies. RZ Heilig Hart Tienen is gestart met raadplegingen wondzorg en stomatherapie.

Acht ziekenhuizen richten oncologisch netwerk Vesalius op

Acht ziekenhuizen waaronder RZ Heilig Hart Tienen hebben een supraregionale samenwerkingsovereenkomst ondertekend om het oncologisch netwerk Vesalius op te richten. Het oncologisch netwerk Vesalius wil de hoogkwalitatieve zorgverlening voor patiënten met kanker verder uitbouwen en verbeteren.

RZ Heilig Hart Tienen viert NIAZ-label met familiedag

Ons ziekenhuis organiseerde zondag 3 september in de kloostertuin van Campus Mariëndal een groot familiefeest voor het personeel. We behaalden het NIAZ-Qmentum kwaliteitslabel en dat wilden we samen vieren met alle medewerkers en hun familie.

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. Volgende