Nieuws

What Matters to You-dag

Vandaag is het de 2de Vlaamse editie van de internationale 'What Matters to You'-dag. Deze dag zet het belang in de kijker van echt te luisteren naar wat voor de patiënt belangrijk is.

Internationale Dag van het Bedplassen

Vandaag is het de Internationale Dag van het Bedplassen. Bedplassen is een veelvoorkomende medische aandoening en kan ernstige gevolgen hebben voor het gevoel van eigenwaarde en emotioneel welzijn van kinderen, waarbij ook de schoolprestaties en het sociale leven kunnen beïnvloed worden.

20 jaar Kankersteunpunt

Kankersteunpunt Tienen viert dit jaar zijn twintigste verjaardag. De vrijwilligsters betekenen in RZ Heilig Hart Tienen een echt steunpunt voor vele kankerpatiënten tijdens de moeilijkste periode in hun leven. Op donderdag 24 mei zette het ziekenhuis de vijf vrijwilligsters in de bloemetjes. 

RZ Heilig Hart Tienen fietst Ronde van Vlaanderen

Van 23 tot 27 april neemt ons ziekenhuis voor de vijfde keer deel aan de Week van de Valpreventie. Tijdens deze week vestigen ergotherapeuten en kinesitherapeuten extra aandacht op het verhoogde risico op een val bij senioren.

Voorkeurlocatie nieuwe ziekenhuiscampus Tienen bekend

De site ten oosten van de boomgaard, grenzend aan de Feed Food Health campus is de beste locatie voor het nieuwe Regionaal Ziekenhuis Tienen. Dat blijkt uit een studie uitgevoerd in opdracht van de provincie Vlaams-Brabant, de stad Tienen en RZ Heilig Hart Tienen. De huidige locaties van beide ziekenhuiscampussen voldoen immers niet meer.

Nieuwe website start met online afspraken

U surft op onze gloednieuwe website! Voortaan kunt u ons ook bezoeken op uw tablet of smartphone zonder dat u een vergrootglas moet boven halen. Onze nieuwe website past zich helemaal aan. U kunt ook via de website een online afspraak maken. Een primeur voor onze regio!

Nieuwe steenverbrijzelaar in steenkliniek

Patiënten met nierstenen kunnen in de Steenkliniek Hageland terecht voor een snelle en adequate behandeling. De steenkliniek is een samenwerking van RZ Tienen en AZ Diest en beschikt op de Tiense campus over een nieuwe steenverbrijzelaar.

Hospice De Klaproos

In het najaar 2017 startte woonzorgcentrum Huize Nazareth met ‘Hospice De Klaproos’. Dankzij de steun van RZ Heilig Hart Tienen, Panal en de huisartsenkring HAZOH, werden 2 kamers ingericht voor mensen die zich in een laatste levensfase bevinden.

Vernieuwde operatiezaal in gebruik genomen

In het operatiekwartier van Campus Mariëndal werd een volledig gerenoveerde zaal in gebruik genomen. De werkzaamheden gingen midden juni van start. Aan de investering hangt een prijskaartje van 650.000 euro.

RZ Tienen wint NIAZ Jaarprijs 2017

Met de Jaarprijs bevordert het Nederlands Instituut voor Accreditatie in de Zorg het delen van goede voorbeelden om de zorg steeds verder te verbeteren. De inzending van ons ziekenhuis is gisteren in het Nederlandse Delft uitgeroepen tot winnaar van de allereerste NIAZ Jaarprijs.

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. Volgende