Nieuws

Borstcentrum RZ Tienen wordt erkende borstkliniek

Het borstcentrum in RZ Tienen krijgt erkenning als satelliet-borstkliniek in samenwerking met UZ Leuven. Patiënten met borstaandoeningen uit de regio kunnen er terecht voor diagnosestelling, behandeling, nabehandeling, psychosociale begeleiding, informatieverstrekking en revalidatie.

Nieuwe hoofdarts

De raad van bestuur van het Regionaal Ziekenhuis Heilig Hart Tienen heeft dr. Griet Vander Velpen aangesteld als hoofdarts. Zij zal binnenkort de fakkel overnemen van dr. Frank Martens.

RZ Tienen investeert 1,5 miljoen in nieuwe MRI

De dienst Radiologie van het Regionaal Ziekenhuis Heilig Hart Tienen nam deze week een nieuw MRI-toestel in gebruik, kostenplaatje: 1,5 miljoen euro. De MRI-scanner wordt gebruikt om organen en andere lichaamsweefsels gedetailleerd in kaart te brengen en is dan ook een belangrijk middel voor diagnosestelling, vertellen Stephan Swartenbroeck, hoofdverpleegkundige Radiologie, en adjunct-hoofdverpleegkundige Noémie Colasuonno.

Regionaal zorgstrategisch plan Plexus goedgekeurd

De Vlaamse regering gaf zopas haar goedkeuring voor het regionaal zorgstrategisch plan van ziekenhuisnetwerk Plexus. Het is het eerste zorgstrategisch plan dat wordt goedgekeurd in Vlaanderen.

Plexus project – interhospitaal vervoer

Het ziekenhuisnetwerk heeft een belangrijke locoregionale zorgopdracht in de regio Oost-Vlaams-Brabant. De netwerkvorming zal een verdere toename van nood aan transport van patiënten tussen deze ziekenhuizen tot gevolg hebben.

Nieuwe hightech operatierobot in RZ Tienen

Vandaag werd in RZ Tienen voor het eerst een operatie uitgevoerd met de ‘Da Vinci’: een splinternieuwe hightech operatierobot. Deze robot stelt de chirurgen van het regionale ziekenhuis in staat om complexe ingrepen met grotere precisie uit te voeren.

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. ...
  5. 13
  6. Volgende