Facelift voor oogkliniek Medisch Centrum Aarschot

De oogkliniek van Medisch Centrum Aarschot werd heringericht om de patiënten sneller en comfortabeler te helpen en kreeg ook een nieuwe ingang.

Medisch Centrum Aarschot beschikt over een modern uitgeruste kliniek voor onderzoek en behandeling van oogziekten. De oogkliniek vormt architecturaal een afgescheiden eenheid op de site van het medisch centrum, met een aparte ingang en eigen secretariaat.

Het aantal patiënten blijft toenemen en daarmee lopen ook de wachttijden op. Om daaraan tegemoet te komen, werd het medisch team van de oogkliniek recent uitgebreid. De nood aan extra raadplegings- en onderzoekslokalen grepen we aan om het gebouw grondig herin te richten. In de plannen werd komaf gemaakt met een aantal tekortkomingen van het gebouw voor een vlotte toegankelijkheid en het comfort van patiënten én medewerkers.

Nieuwe ingang, betere doorstroming

De oogkliniek kreeg een nieuwe en meer logische ingang en er is extra wachtruimte gecreëerd. Het secretariaat verhuisde van een balie in de vroegere smalle entree naar de nieuwe inkomhal met meer ruimte om de vele patiënten vlot te kunnen ontvangen en in te schrijven. Dat gebeurt voortaan met een nummeringsysteem. Aansluitend is er een nieuwe mooie wachtzaal. De wachtzalen kregen ook een nummer voor een betere doorstroming naar de verschillende raadplegingen.

De vroegere archiefruimte (ooit nog een eetzaal voor de medewerkers van Medisch Centrum Aarschot) kreeg een volledige make over tot twee nieuwe grote raadplegingslokalen. Er kwamen ook twee extra lokalen bij voor kleine technische onderzoeken.