Gert Peeters nieuwe algemeen directeur van RZ Tienen

We zijn verheugd om aan te kondigen dat Gert Peeters de nieuwe algemeen directeur wordt van RZ Tienen!

Na 26 jaar als arts en 8 jaar als algemeen directeur in RZ Tienen, geeft dr. Hans Struyven in mei 2024 de fakkel door. Uit een uitgebreide selectieprocedure kwam Gert Peeters, op dit moment de operationeel directeur van UPC KU Leuven, naar voren als de meest geschikte kandidaat.

Net als dr. Struyven heeft Gert Peeters ruime ervaring in de gezondheidszorg: 32 jaar geleden startte hij als verpleegkundige en groeide al snel door naar leidinggevende, staf- en directiefuncties. Zo was hij directielid van een top-onderzoekscentrum van de Federale Overheid, mede-architect van de associatie UPC KU Leuven en is hij bestuurder van het Vlaams Instituut voor Kwaliteit van Zorg.

In de loop van de maand februari zal Gert Peeters zijn functie progressief opnemen tijdens een dubbeltraject met dr. Hans Struyven, waarna hij op 1 mei alle bevoegdheden volledig overneemt.

“We staan in de volgende jaren voor bijzondere uitdagingen in het ziekenhuis en in de regio. De ambitie van het ziekenhuis om verder uit te groeien tot ‘het Community Hospital’ van de toekomst, is hierop het (enige) juiste antwoord. Daar wil ik graag verder mee aan bouwen.“