Minister Wouter Beke bezoekt RZ Tienen

Vlaams minister van Welzijn, Volksgezondheid en Gezin Wouter Beke (CD&V) bracht donderdag 27 mei een bezoek aan het regionaal ziekenhuis Tienen. Tijdens een infomoment en een rondleiding deden dr. Hans Struyven (algemeen directeur RZ Tienen), Bert Lambeir (algemeen directeur Alexianen Zorggroep Tienen) en dr. Jeroen van den Brandt (voorzitter van de huisartsenkring Zuidoost Hageland) hun toekomstvisie op een geïntegreerde regionale zorg uit de doeken.

 “Al enkele jaren zet ons ziekenhuis samen met verschillende partners uit de eerstelijnszone in op transmurale zorg, maar door de covidcrisis kwam dat traject in een stroomversnelling terecht”, vertelt dr. Struyven. “Die beweging willen we nu verderzetten om zo door te groeien naar een systeem van geïntegreerde zorg in de hele regio. Het nieuwbouwproject heeft een belangrijke rol in deze missie: samen met VK Architects ontwerpen we een zorgcampus waar plaats zal zijn voor verschillende externe partners. Zo brengen we geïntegreerde zorg letterlijk dichter bij onze patiënten. We zijn blij dat we ons ambitieuze project aan minister Beke hebben kunnen voorstellen.”

Vlaams minister Wouter Beke: “Het werk dat in het regionaal ziekenhuis Tienen gebeurt, kan een inspiratiebron zijn voor velen. Het regionaal ziekenhuis Tienen zet al zeer lang en steevast in op een nauwe samenwerking tussen het ziekenhuis, de eerste lijn en andere zorgactoren in de regio. Geïntegreerde zorg is hier meer dan een doelstelling op papier. Ook in hun masterplan wordt dit pad verder bewandeld. Bovendien kiezen ze met dit plan resoluut voor een efficiënte en toekomstgerichte organisatie van de zorg op maat van de regio.”