PAAZ-afdeling zamelt 6.500 euro in voor Music for Life

De afgelopen weken was onze afdeling Psychiatrie druk in de weer voor Music for Life. Samen met de patiënten zette het team een aantal acties op touw en zamelde maar liefst 6507 euro in.

Ann Peeters, psycholoog op de PAAZ (Psychiatrie Afdeling in een Algemeen Ziekenhuis): “Naar jaarlijkse gewoonte ontstaat er tijdens de warmste weken voor Kerstmis een unieke samenwerking en sfeer op de PAAZ tussen patiënten en teamleden om een goed doel te steunen. Dit is opmerkelijk omdat mensen op een moment dat ze zelf psychische problemen ervaren, toch zorg willen dragen voor anderen. Sommige patiënten geven ook aan dat het hen een positieve drive geeft om zich te kunnen inzetten voor een goed doel.” 

De PAAZ koos als goed doel het het inloophuis Amarant Tienen. Ann Peeters: “Onze afdeling probeert een ‘warme’ en veilige plaats te bieden op momenten dat mensen in crisis zijn. Daarom ondersteunen we Amarant Tienen, dat een veilige haven wil bieden voor mensen die niet opgenomen zijn.”

De patiënten verkochten met veel enthousiasme potjes zelfgemaakte confituur en snoepdoosjes en hielpen mee met de organisatie van de jaarlijkse PAAZ-quiz. De acties brachten in totaal een geweldig bedrag op van 6.507 euro. Dat is ruim 600 euro meer dan vorig jaar. 1.000 euro gaat naar het Ukunda-project van RZ Tienen-verpleegkundige Lisa Mottie. Zij vertrekt in februari naar Kenia om vlooienbeten op kindervoetjes te verzorgen, die zeer pijnlijke en besmettelijke wondjes veroorzaken. Het inloophuis Amarant Tienen kreeg de mooie som van 5.507 euro. Deze cheque werd op 19 december overhandigd. Amarant Tienen zal dit geld gebruiken om de mensen nog beter te onthalen in het inloophuis en om uitstappen te bekostigen.

De collega’s en patiënten van de PAAZ willen iedereen die op welke manier dan ook tot dit succes heeft bijgedragen van harte bedanken.