Raadplegingen kinderartsen zijn verhuisd

Vanaf 30 juli houden de kinderartsen raadplegingen in het hoofdgebouw op Campus Mariëndal. Voor ouders, kinderen en artsen is de centrale ligging in het ziekenhuis erg praktisch.

De kinderartsen zijn heel tevreden over de nieuwe raadplegingslokalen en de centrale ligging in het ziekenhuis. Diensthoofd Kindergeneeskunde, prof. dr. Stefaan Van Lierde: “De lokalen zijn vlakbij de hoofdingang van Campus Mariëndal. Na de inschrijving aan de balie zijn ouders en kinderen sneller ter plaatse op de raadpleging. In het medisch centrum kampten we met plaatsgebrek. We hebben er nu een extra raadplegingslokaal bij, wat interessant is met het oog op uitbreiding van ons arstenteam en de start van een assistent Pediatrie vanaf 1 augustus. Tijdens onze raadplegingen zijn we voortaan in de onmiddellijke nabijheid van de spoedafdeling: niet onbelangrijk wanneer patiëntjes via een spoedopname worden binnengebracht.”

Ook voor bijkomende onderzoeken op de radiologie-afdeling en de kinderafdeling is de nieuwe ligging erg praktisch. Voordien moesten ouders met hun kindje het hele traject van het medisch centrum naar het ziekenhuis lopen. Nu kan men op een boogscheut van de raadplegingen de lift naar de kinderafdeling nemen. Het kinderartsenteam krijgt op de raadplegingen voortaan ondersteuning van een administratief-verpleegkundig medewerker.

Voortaan naar de raadpleging bij de kinderarts via de hoofdingang van Campus Mariëndal
Voortaan naar de raadpleging bij de kinderarts via de hoofdingang van Campus Mariëndal