RZ Tienen even covidvrij

Gejuich in RZ Tienen gisteren toen de laatste covidpatiënt uit isolatie mocht: het ziekenhuis was voor het eerst in 15 maanden covidvrij. Niet voor lang, want vandaag werd er al een nieuwe covidpatiënt opgenomen.

"Nadat we op 1 juni de laatste cohortafdeling konden sluiten, werd gisteren de laatste covidpatiënt uit isolatie gehaald. Blij kondigden we dan ook aan op sociale media dat ons ziekenhuis na meer dan een jaar weer covidvrij was. Maar enkele uren later werd er al weer een nieuwe covidpatiënt opgenomen”, aldus Algemeen Directeur, Hans Struyven. “Toch zien we dat er steeds minder covidpatiënten zijn. We zijn dan ook blij met die positieve evolutie. Al onze medewerkers hebben het afgelopen jaar het beste van zichzelf gegeven en ik ben trots op het teamwork dat hier verricht is.”

De eerste covidpatiënt werd opgenomen op 13 maart 2020. Slechts één dag later werd beslist om de capaciteit te vergroten door niet-urgente raadplegingen en ingrepen stop te zetten en werd de afdeling Geriatrie omgevormd tot cohortafdeling. Dat bleek een wijze keuze, want de piek kwam er al snel: twee weken later lagen er 40 covidpatiënten in RZ Tienen. Ook de Recovery en de afdelingen Geneeskunde en Heelkunde werden ingericht als covidafdeling om de snelle toestroom van covidpatiënten op te vangen. In totaal werden er 370 covidpatiënten in RZ Tienen verzorgd.