RZ Tienen neemt nieuwe MUG-wagen in gebruik

RZ Tienen heeft een nieuwe MUG-wagen in gebruik genomen. Het vorige voertuig raakte defect en moest vervangen worden.

“Onze wagen is een Volvo XC90 met vierwielaandrijving en werd net zoals zijn voorganger volledig omgebouwd tot een MUG-voertuig met een verstevigde onderkant en met extra krachtige remmen.” vertelt Guido Mombaers, hoofdverpleegkundige dienst Spoedgevallen in RZ Tienen. “Het grote verschil met de vorige wagen is dat deze een continue motorverwarming heeft. Hierdoor heeft de motor altijd warm als we moeten uitrijden voor een oproep en heeft hij een langere levensduur.”

Net zoals voor de aankoop van de vorige MUG-wagen, kon het ziekenhuis rekenen op een schenking van het Tiense metaalbedrijf Affilips NV.  “Naast onze economische opdracht hebben wij ook een belangrijke maatschappelijke rol te vervullen.” zegt Roger Van Geerteruy, Managing Director van Affilips NV. “Daarom zetten wij graag onze schouders onder diverse initiatieven die de Tiense samenleving ten goede komen.”

Het MUG-gebied van RZ Tienen strekt zich tot diep in Wallonië uit. In 2020 moest de MUG 1157 keer uitrukken, dat zijn gemiddeld een drietal interventies per dag.