Solidair op de Dag tegen Kanker

Op donderdag 20 oktober 2016 is het de Dag tegen Kanker. Ook ons ziekenhuis neemt deel aan de jaarlijkse actie van de Vlaamse Liga tegen Kanker (VLK) en wil zijn verbondenheid met duizenden kankerpatiënten tonen met een klein geel lintje.

Elke dag krijgen gemiddeld 101 Vlamingen te horen dat ze kanker hebben. De Dag tegen Kanker is een dag van solidariteit met kankerpatiënten. Solidariteit is er liefst het hele jaar door, maar deze ene dag per jaar tonen we onze verbondenheid en ons medeleven met duizenden kankerpatiënten met een klein geel lintje.

Op onze campussen in Tienen en Aarschot nodigen de vrijwilligers van het Kankersteunpunt Tienen en de Vlaamse Liga tegen Kanker de bezoekers uit om het gele lintje op te spelden. De vrijwilligers van Kankersteunpunt Tienen staan iedere voormiddag, van maandag tot en met donderdag, klaar met een luisterend oor en praktische info voor onze patiënten met kanker in het oncologisch dagziekenhuis op Campus St.-Jan.

Laat een kankerpatiënt uit je omgeving weten dat je aan hem of haar denkt of steek kankerpatiënten die in een ziekenhuis of zorgcentrum verblijven een hart onder de riem. Op de site van Kom op tegen kanker vind je hier leuke kaartjes voor of kun je zelf een foto opladen om te versturen. De volgende dag bezorgt bpost het gedrukte kaartje, volledig gratis, bij het ziekenhuis of zorgcentrum, of bij de persoon van jouw keuze.
http://www.komoptegenkanker.be/doe-mee-en-stuur-een-kaartje