Stel zorg niet uit!

Net als veel andere ziekenhuizen en dokterspraktijken merken we dat meer en meer mensen met dringende medische problemen geen, of te laat hulp zoeken door de Covid-crisis. Zit je met een dringend medisch probleem, of twijfel je of je klachten dringend zijn? De huisartsen en het ziekenhuis blijven beschikbaar!

Op 13 maart besliste de overheid om alle niet-noodzakelijke raadplegingen, geplande onderzoeken en ingrepen te annuleren. Ook in ons ziekenhuis, zowel in campus Mariëndal, St.-Jan, MCT en MCA, werd deze maatregel in praktijk gebracht, om zo de nodige plaats vrij te maken voor covidpatiënten. 
 
Net als veel andere ziekenhuizen en dokterspraktijken merken we jammer genoeg dat meer en meer mensen met dringende medische problemen geen, of te laat hulp zoeken. Dit om besmetting te vermijden, het systeem niet te belasten of uit twijfel of een symptoom al dan niet ernstig is. 
 
Angst voor besmetting is zeker niet nodig: ziekenhuizen en huisartsen zijn erop voorzien om covidpatiënten gescheiden op te vangen. Twijfel je over je symptomen? Neem dan telefonisch contact op met je huisarts, die samen met jou bespreekt of verdere onderzoeken en behandelingen al dan niet uitstelbaar zijn. Heb je een dringend medisch probleem? Aarzel dan niet om een consult met een specialist aan te vragen in MCT via (t) 016 80 95 82 of in MCA via (t) 016 55 17 11, of naar onze dienst Spoedgevallen te komen. Ook hier is er een strikte scheiding tussen covid- en non-covidpatiënten, en zullen onze artsen bekijken of verdere behandeling nodig is.
 
Psychische zorg blijft ook mogelijk op onze psychiatrische afdeling en via de gespecialiseerde afdelingen van de psychiatrische kliniek Alexianen Tienen.
Daarnaast kan u met uw vraag voor psychische zorg nu ook terecht op het algemeen nummer van PsyZOHrg (t) 0492/15 81 61. Medewerkers van het supportteam AZT, de huisartsenkring HazoH en de psychologenkring ZOH, zullen u toeleiden naar de gepaste zorg en hulpverlener. Bekijk de flyer hier.