Nieuws

Plexus project – interhospitaal vervoer

Het ziekenhuisnetwerk heeft een belangrijke locoregionale zorgopdracht in de regio Oost-Vlaams-Brabant. De netwerkvorming zal een verdere toename van nood aan transport van patiënten tussen deze ziekenhuizen tot gevolg hebben.

Nieuwe hightech operatierobot in RZ Tienen

Vandaag werd in RZ Tienen voor het eerst een operatie uitgevoerd met de ‘Da Vinci’: een splinternieuwe hightech operatierobot. Deze robot stelt de chirurgen van het regionale ziekenhuis in staat om complexe ingrepen met grotere precisie uit te voeren.

RZ Tienen deelt Zakjes Troost uit bij overlijden van palliatieve patiënten

Een naaste verliezen in het ziekenhuis is een ingrijpende gebeurtenis voor alle betrokken partijen. Daarom ging RZ Tienen vorig jaar van start met het uitdelen van Zakjes Troost: unieke zakjes met voorwerpen en kaartjes die het rouwproces ondersteunen. Omdat de Nederlandstalige Zakjes Troost een grote meerwaarde bleken voor familie en naasten van overleden patiënten, wordt het project nu ook in het Frans gelanceerd onder de noemer “Un petit geste de réconfort”. 

RZ Tienen even covidvrij

Gejuich in RZ Tienen gisteren toen de laatste covidpatiënt uit isolatie mocht: het ziekenhuis was voor het eerst in 15 maanden covidvrij. Niet voor lang, want vandaag werd er al een nieuwe covidpatiënt opgenomen.

Patiënten krijgen structureel inspraak in RZ Tienen

Hoe kan RZ Tienen de beleving voor patiënten en familie verbeteren? Op welke manier kan het nieuwbouwziekenhuis bijdragen aan een betere zorg in onze regio? En hoe ziet de ideale patiëntenkamer eruit? Voortaan worden dat soort vraagstukken niet alleen meer door het management van RZ Tienen behandeld, maar krijgen ook patiënten een aandeel in de beslissing: een unicum in de regio.

Covidscreening voor reizigers in RZ Tienen

Als je op reis vertrekt of terugkeert uit het buitenland, moet je afhankelijk van de bestemming een covidtest laten afnemen. Om huisartsen van deze taak te ontlasten, kunnen vertrekkende en terugkerende reizigers voortaan in RZ Tienen terecht voor een covidtest.

Stap dichter bij geïntegreerd patiëntendossier

In 2018 besloten we om al onze patiëntengegevens te beheren in een nieuw elektronisch patiëntendossier. We kozen voor het softwarepakket KWS van de firma nexuzhealth, dat door alle ziekenhuizen van het Plexus-netwerk gebruikt wordt.

  1. Vorige
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. ...
  6. 13
  7. Volgende