Nieuws

Laadpalen voor elektische wagens op parkings RZ Tienen

Volledig elektrisch rijden wordt de toekomst. Het is duurzaam en innovatief. RZ Heilig Hart Tienen wil de keuze voor nuluitstoot mee ondersteunen en heeft daarom drie parkings op zijn campussen in Tienen en Aarschot uitgerust met laadpalen. Medewerkers konden de voorbije weken met gratis testritten ervaren hoe het is om 100 procent elektrisch te rijden.

World Patient Safety Day

Vandaag is het Internationale Patiëntveiligheidsdag! RZ Heilig Hart Tienen beschouwt patiëntveiligheid sinds jaren als een topprioriteit en neemt verschillende initiatieven om de veiligheid van zijn patiënten te waarborgen. Lees hier hoe ook goede informatie en communicatie bijdragen tot patiëntveiligheid.

Nieuwe arts endocrinologie-diabetologie

Begin september is een tweede endocrinoloog  gestart in ons ziekenhuis. Dr. Laura Van den Mooter houdt raadplegingen in Medisch Centrum Aarschot en op Campus St.-Jan. Zij zal samen met dr. Masfrancx de endocrinologische praktijk verder uitbouwen.

Online afspraak maken bij de kinderarts

Vanaf vandaag kunt u weer online een afspraak maken bij de kinderarts. Bij elke kinderarts en bij het specialisme Kindergeneeskunde staat een oranje knop 'Maak een online afspraak' waarmee u direct naar onze online afsprakentool kunt gaan. Aanmelden kan heel eenvoudig met het rijksregisternummer en de persoonsgegevens van uw kind.

Raadplegingen kinderartsen zijn verhuisd

Vanaf 30 juli houden de kinderartsen raadplegingen in het hoofdgebouw op Campus Mariëndal. Voor ouders, kinderen en artsen is de centrale ligging in het ziekenhuis erg praktisch.

Nieuwe arts

Op 1 juli startte een nieuwe oogarts in onze oogkliniek in Medisch Centrum Aarschot. Dr. Karolien Hollanders legde na haar studies geneeskunde haar doctoraat af aan de KU Leuven in 2015 over nieuwe behandelingsstrategieën in netvliesaandoeningen. Nadien specialiseerde zij zich in oogheelkunde aan de UGent.

Vanaf nu transfers, opname en ontslag in nieuw elektronisch patiëntendossier KWS

We hebben een eerste mijlpaal genomen richting nieuw elektronisch patiëntendossier. Zondagmiddag 16 juni zijn we overgeschakeld op een eerste module van het Klinisch Werkstation (KWS), het elektronisch patiëntendossier van nexuzhealth. De eerste KWS-module gaat over de verwerking van administratieve gegevens bij opname, transfer en ontslag van de patiënt.

  1. Vorige
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. ...
  6. 8
  7. Volgende