Nieuws

Nieuwe hoofdarts

De raad van bestuur van het Regionaal Ziekenhuis Heilig Hart Tienen heeft dr. Griet Vander Velpen aangesteld als hoofdarts. Zij zal binnenkort de fakkel overnemen van dr. Frank Martens.

RZ Tienen investeert 1,5 miljoen in nieuwe MRI

De dienst Radiologie van het Regionaal Ziekenhuis Heilig Hart Tienen nam deze week een nieuw MRI-toestel in gebruik, kostenplaatje: 1,5 miljoen euro. De MRI-scanner wordt gebruikt om organen en andere lichaamsweefsels gedetailleerd in kaart te brengen en is dan ook een belangrijk middel voor diagnosestelling, vertellen Stephan Swartenbroeck, hoofdverpleegkundige Radiologie, en adjunct-hoofdverpleegkundige Noémie Colasuonno.

Regionaal zorgstrategisch plan Plexus goedgekeurd

De Vlaamse regering gaf zopas haar goedkeuring voor het regionaal zorgstrategisch plan van ziekenhuisnetwerk Plexus. Het is het eerste zorgstrategisch plan dat wordt goedgekeurd in Vlaanderen.

Plexus project – interhospitaal vervoer

Het ziekenhuisnetwerk heeft een belangrijke locoregionale zorgopdracht in de regio Oost-Vlaams-Brabant. De netwerkvorming zal een verdere toename van nood aan transport van patiënten tussen deze ziekenhuizen tot gevolg hebben.

Nieuwe hightech operatierobot in RZ Tienen

Vandaag werd in RZ Tienen voor het eerst een operatie uitgevoerd met de ‘Da Vinci’: een splinternieuwe hightech operatierobot. Deze robot stelt de chirurgen van het regionale ziekenhuis in staat om complexe ingrepen met grotere precisie uit te voeren.

RZ Tienen deelt Zakjes Troost uit bij overlijden van palliatieve patiënten

Een naaste verliezen in het ziekenhuis is een ingrijpende gebeurtenis voor alle betrokken partijen. Daarom ging RZ Tienen vorig jaar van start met het uitdelen van Zakjes Troost: unieke zakjes met voorwerpen en kaartjes die het rouwproces ondersteunen. Omdat de Nederlandstalige Zakjes Troost een grote meerwaarde bleken voor familie en naasten van overleden patiënten, wordt het project nu ook in het Frans gelanceerd onder de noemer “Un petit geste de réconfort”. 

RZ Tienen even covidvrij

Gejuich in RZ Tienen gisteren toen de laatste covidpatiënt uit isolatie mocht: het ziekenhuis was voor het eerst in 15 maanden covidvrij. Niet voor lang, want vandaag werd er al een nieuwe covidpatiënt opgenomen.

  1. Vorige
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. ...
  6. 14
  7. Volgende