Praktische info

Deze praktische informatie spitst zich toe op de schoolstages van studenten verpleegkunde en zorgkunde, de grootste groep stagiairs in ons ziekenhuis. 

Elke medewerker (vaste medewerker, student, arts …) van RZ Heilig Hart Tienen vertrekt voor zijn dienstverlening vanuit een patiëntgerichte zorgvisie met focus op de principes van de VIP-benadering: vriendelijk, inlevend en professioneel. Informeer je bij je hoofdverpleegkundige/diensthoofd naar specifieke actiepunten van de afdeling rond deze VIP-waarden.

Vóór de aanvang van de stage neem je best de algemene informatie over ons ziekenhuis en de specifieke introductiebundel van de afdeling door. Je vindt die op de pagina Introductiebrochures.

Tijdens de middagpauze kan je aan personeelstarieven eten in de cafetaria's van het ziekenhuis. In Medisch Centrum Aarschot is geen restaurantservice voorzien.

Je werkt volgens dezelfde uurregeling als de verpleegkundigen op de afdeling, afwijken hiervan kan enkel in overleg met de hoofdverpleegkundige/diensthoofd.

Als je op Campus St.-Jan stage loopt, breng je het best een hangslotje mee om je kleedkastje in het ziekenhuis af te sluiten.

Procedures, staand orders en dergelijke vind je terug op het intranet onder Infoland. De verpleegkundigen zullen je wegwijs maken.

Begin elke stageperiode met een opfrissing van de procedures van ziekenhuishygiëne (handhygiëne!).