Praktische info

Deze praktische informatie spitst zich toe op alle schoolstages van studenten in ons ziekenhuis. 

Elke medewerker (vaste medewerker, student, arts,...) van RZ Heilig Hart Tienen vertrekt voor zijn dienstverlening vanuit een patiëntgerichte zorgvisie met focus op de principes van de VIP-benadering: vriendelijk, inlevend, professioneel en zin voor initiatief. Infomeer je bij je hoofdverpleegkundige/diensthoofd naar specifieke actiepunten van de afdeling rond deze VIP-waarden. 

Voor de aanvang van de stage neem je best de algemene informatie over ons ziekenhuis en de eventuele afdelingsspecifieke introductiebundels door. Deze kan je terugvinden in de rubriek Introductiebrochures. Ook de werkpostfiches voor de verschillende afdelingen vind je hier terug. 

 • Op je eerste stagedag word je om 8u30 verwacht aan het onthaal op Campus Mariëndal voor een welkomstmoment en een korte rondleiding doorheen het ziekenhuis. Indien je stage loopt in het Medisch Centrum Aarschot word je daar om 9u00 verwacht. Tijdens dit welkomstmoment wordt de missie en de visie (VÏP) van ons ziekenhuis toegelicht en de nodige administratie in orde gebracht. 
 • Parking: Er is een mogelijkheid om gratis te parkeren op de eerste verdieping van de overdekte parking van de Carrefour Tienen, Albertvest 15 (op de ring). Dit is op wandelafstand van het ziekenhuis. Tussen 7u30 en 20u00 kan je hier parkeren (zie de oranje bordjes RZ Tienen). Indien deze plaatsen volzet zijn, is er mogelijkheid te parkeren op de parking Brico (Brico ligt vlak achter de Carrefour). 
 • Maaltijden: Tijdens de middagpauze kan je aan personeelstarieven eten in de cafetaria's van het ziekenhuis (Campus Mariëndal en Campus Sint-Jan). Enkel in het Medisch Centrum Aarschot is geen restaurantservice voorzien. 
 • Lockers
  Campus Mariëndal: Als je hier stage doet (enkel voor studenten met beroepskledij) ontvang je op je eerste stagedag een sleuteltje voor je locker. 
  Campus Sint-Jan: Als je hier stage (enkel voor studenten met beroepskledij) doet, dien je zelf een hangslotje te voorzien voor je locker. 
  Medisch Centrum Aarschot: Als je hier stage (enkel voor studenten met beroepskledij) doet, ontvang je op je eerste stagedag een sleuteltje voor je locker. 
 • Toegangsbadge: Op je eerste stagedag ontvang je een toegangsbadge. Voor deze badge wordt geen waarborg gevraagd. Wel is het belangrijk om deze badge samen met de eventuele lockersleutel op je laatste stagedag af te geven aan het onthaal of op de dienst HR. Bij het niet inleveren van deze badge zal een kost van 25,00 € in rekening gebracht worden. 
 • Procedures, staand orders en dergelijke vind je terug op het intranet onder Infoland. De stagementoren zullen je wegwijs maken. 
 • Begin elke stageperiode met een opfrissing van de procedures van ziekenhuishygiëne (handhygiëne).