Multidisciplinaire wondzorg

Op de wondzorgraadpleging kunt u bij de verpleegkundig specialist wondzorg terecht voor gespecialiseerde zorg voor complexe wonden. 

U kunt enkel een afpraak maken voor een wondzorgraadpleging met een verwijsbrief van de huisarts of arts-specialist.

Voor wie?

De raadpleging is bedoeld voor patiënten met complexe wonden zoals diabetische voetwonden, wonden door vaatproblemen, drukletsels en vochtletsels bij geriatrische patiënten, of gecompliceerde chirurgische wonden. Wonden die soms lang aanslepen of moeilijk te genezen zijn.

Wat doet de verpleegkundig specialist wondzorg?

De verpleegkundig specialist wondzorg geeft advies over de behandeling van de wonde en volgt de genezing op. Dit gebeurt in nauwe samenwerking met huisarts, thuisverpleging, of verpleegkundigen van het woonzorgcentrum. Bedoeling is om meer duidelijkheid en uniformiteit in de behandeling te creëren. De patiënt krijgt altijd een verslag mee en voorschriften voor thuisverpleging en verzorgingsmateriaal.

Multidisciplinaire aanpak

De verpleegkundig specialist wondzorg werkt onder supervisie van een arts-specialist. Afhankelijk van de mogelijke oorzaak van de wonde is dit een dermatoloog, endocrinoloog, een chirurg of een geriater. Indien nodig kan ook de sociaal verpleegkundige, de diëtist of de pijnverpleegkundige ingeschakeld worden. Om de raadpleging betaalbaar te houden, wordt maar één keer remgeld aangerekend.

Financiële tegemoetkoming

De kosten voor chronische wondzorg kunnen hoog oplopen. We maken ook attesten op zoals de aanvraag voor financiële tegemoetkoming in chronische wondzorg. Indien nodig kijken we samen met de sociale dienst en in samenspraak met patiënt en thuisverpleging wat financieel haalbaar is voor een patiënt en welke financiële ondersteuning hij kan krijgen in de kosten.

Maak een afspraak