Heelkunde 1

Locatie

Campus Mariëndal

3e verdieping
Kamers 801-812
Bekijk route in het ziekenhuis

Contact

Heelkundige zorgen

Op deze afdeling verblijven patiënten die een heelkundige ingreep moeten ondergaan. Meer specifiek gaat het om ingrepen van:

  • algemene en abdominale heelkunde
  • urologie

Voorzieningen

De afdeling biedt plaats aan 16 patiënten en beschikt over 9 eenpersoonskamers, 2 tweepersoonskamer en 1 driepersoonskamer. Elke kamer heeft een toilet met wastafel, telefoon, televisie en gratis wifi. De eenpersoonskamers hebben ook een koelkastje.

Belangrijk bij een opname

Thuismedicatie

Het is belangrijk dat wij weten welke medicatie u thuis neemt of onlangs genomen hebt. Op het thuismedicatieformulier vemeldt u de correcte benaming van de medicatie, de dosering en frequentie. Hebt u dit formulier vooraf niet binnengebracht of opgestuurd? Overhandig het dan bij uw opname aan de inschrijvingsmedewerker van het onthaal.
Meer info over thuismedicatie

Zorg of hulp nodig als u weer naar huis gaat?

Dan kunt u uw arts of verpleegkundige vragen om de dienst Patiëntenbegeleiding in te schakelen. Een medewerker van deze dienst bespreekt samen met u en met uw familie of huisarts de gewenste zorg of hulp, en legt daarvoor de nodige contacten. Zo kan de overgang van het ziekenhuis naar thuis (of naar een woonzorgcentrum, hersteloord of andere voorziening) vlot verlopen.
Wanneer u begeleiding nodig heeft na ontslag uit het ziekenhuis?