Nieuws

RZ Heilig Hart Tienen viert NIAZ-label met familiedag

Ons ziekenhuis organiseerde zondag 3 september in de kloostertuin van Campus Mariëndal een groot familiefeest voor het personeel. We behaalden het NIAZ-Qmentum kwaliteitslabel en dat wilden we samen vieren met alle medewerkers en hun familie.

Internationaal kwaliteitslabel voor ons ziekenhuis

Ons ziekenhuis heeft het internationale NIAZ-Qmentum label behaald. De accreditatie volgt na een uitgebreide audit die van 6 tot 9 juni plaatsvond op de campussen in Tienen en Aarschot. Een extern expertenteam heeft de algemene en zorgprocessen in het ziekenhuis grondig doorgelicht en een positieve beoordeling gegeven.

Wachtpost en dienst spoedgevallen ondertekenen akkkoord

De huisartsen van wachtpost Tienen en omgeving en de spoeddienst van ons ziekenhuis hebben op 3 augustus een samenwerkingsakkoord ondertekend. Het plan legt afspraken vast voor de organisatie van de dringende zorg in de regio, doorverwijzing, communicatie en dienstverlening.

Nieuwe scanner voor Nucleaire Geneeskunde

De dienst Nucleaire Geneeskunde heeft een gloednieuwe scanner in gebruik genomen. De duur van een hartonderzoek wordt met de helft ingekort dankzij de snellere scanner. Bovendien is er met de hoogtechnologische camera minder straling nodig tijdens het nucleaire onderzoek.

Stroke unit voor optimale beroertezorg in de regio

Ons ziekenhuis opende vorige maand een stroke unit op Campus Mariëndal. Patiënten die door een hersenberoerte getroffen worden, kunnen we voortaan verzorgen in speciaal uitgeruste bewakingskamers.

Vrijwilligers gezocht

Zoals in elke zorginstelling zijn ook in RZ Heilig Hart Tienen helpende handen altijd welkom. Een bezoekje brengen, een luisterend oor bieden, patiënten wegwijs maken in het ziekenhuis … Aan zinvol werk geen gebrek en daarom gaat het ziekenhuis actief op zoek naar enthousiaste vrijwilligers.

Solidair op de Dag tegen Kanker

Op donderdag 20 oktober 2016 is het de Dag tegen Kanker. Ook ons ziekenhuis neemt deel aan de jaarlijkse actie van de Vlaamse Liga tegen Kanker (VLK) en wil zijn verbondenheid met duizenden kankerpatiënten tonen met een klein geel lintje.

  1. Vorige
  2. 1
  3. ...
  4. 6
  5. 7
  6. 8
  7. Volgende