Nieuws

Aangepaste bezoekersregeling omwille van Covid-19

Als maatregel tegen de verspreiding van het Coronavirus is er geen bezoek meer toegelaten, met uitzondering van volgende gevallen: Materniteit (1 partner), Pediatrie (1 ouder) en Palliatieve zorgen (bezoek in overleg met de behandelende arts).

Ziekenhuisnetwerk Oost-Vlaams-Brabant krijgt de naam Plexus

Op vrijdag 20 december ondertekenden RZ Heilig Hart Leuven, RZ Heilig Hart Tienen, AZ Diest en UZ Leuven de statuten van een nieuw ziekenhuisnetwerk. Dat krijgt de naam Plexus, een medische term voor een netwerk van zenuwen of bloedvaten. De naam staat symbool voor het knooppunt van kwalitatieve zorg dat het ziekenhuisnetwerk wil zijn.

RZ Heilig Hart Tienen scoort in peiling patiëntervaring

Vandaag maakten het Vlaams Patiëntenplatform en het Vlaams Instituut voor Kwaliteit van de Zorg (VIKZ) de resultaten van hun patiëntenpeiling bekend. Tussen 2016 en 2018 werden patiënten in 55 Vlaamse ziekenhuizen systematisch bevraagd over hun ervaringen in het ziekenhuis aan de hand van 28 vragen over verschillende thema’s. RZ Heilig Hart Tienen kreeg een goed rapport en behoort bij de top 6 van ziekenhuizen die het meeste vooruitgang boekten tussen 2016 en 2018.

Wall-E maakt medicatiedistributie veiliger

Op 6 december kreeg onze apotheek een belangrijk pakket. Niet van
Sinterklaas, maar wel van het farmaceutische bedrijf Baxter, een Nederlands bedrijf dat onder andere medicatierobots levert. .
De nieuwe medicatierobot, die officieel ‘Proud’ heet maar in de apotheek omgetoverd is tot ‘Wall-E’, maakt de distributie van medicatie sneller en veiliger.

Borstkankerpatiënten positief over Re-Fitprogramma

‘En nu? Wat gebeurt er nu?’ is een veel voorkomende vraag na de behandeling van borstkanker. Patiënten die na de afloop van chemotherapie genezen worden verklaard, hebben vaak nog een lange periode van herstel voor de boeg. Om hen hierbij te helpen, biedt RZ Tienen het Re-Fitprogramma aan.

Laadpalen voor elektische wagens op parkings RZ Tienen

Volledig elektrisch rijden wordt de toekomst. Het is duurzaam en innovatief. RZ Heilig Hart Tienen wil de keuze voor nuluitstoot mee ondersteunen en heeft daarom drie parkings op zijn campussen in Tienen en Aarschot uitgerust met laadpalen. Medewerkers konden de voorbije weken met gratis testritten ervaren hoe het is om 100 procent elektrisch te rijden.

World Patient Safety Day

Vandaag is het Internationale Patiëntveiligheidsdag! RZ Heilig Hart Tienen beschouwt patiëntveiligheid sinds jaren als een topprioriteit en neemt verschillende initiatieven om de veiligheid van zijn patiënten te waarborgen. Lees hier hoe ook goede informatie en communicatie bijdragen tot patiëntveiligheid.

  1. Vorige
  2. 1
  3. ...
  4. 6
  5. 7
  6. 8
  7. ...
  8. 14
  9. Volgende