Nieuws

Samenwerking met patiëntenverenigingen

RZ Heilig Hart Tienen gaat structureel samenwerken met patiëntenverenigingen. Het ziekenhuis kiest daarmee voor actieve patiëntenparticipatie. Op 3 mei werd een intentieverklaring ondertekend met Trefpunt Zelfhulp en maakte een eerste groep van 7 patiëntenverenigingen kennis met zorgverleners van de betrokken afdelingen.

Vertrouwenspersoon of vertegenwoordiger? Je hebt er recht op

Je mag altijd iemand meevragen als je naar de dokter moet. Je kunt als patiënt een of meerdere vertrouwenspersonen kiezen om je bij te staan. Wil je dat er iemand over je behandeling en zorg beslist als je dit zelf niet meer kunt? Dan duid je een vertegenwoordiger aan. Laat je informeren op de infostand in de inkomhal van Campus Mariëndal en van Medisch Centrum Tienen op woensdag 24 april, van 9.30 tot 12 uur.

Jaarrapport  2018 ombudsdienst

Voor zowat alle diensten daalde in 2018 het aantal klachten. Dat staat te lezen in het jaarrapport van onze ombudsdienst. Het ziekenhuis ontving het afgelopen jaar in totaal 274 klachten via de ombudsdienst. Dat komt neer op 0,08% van alle patiëntencontacten.  

Borstzorg in RZ Tienen

De pers berichtte op 15 maart over 7 ziekenhuizen die zich ‘onterecht’ als borstkliniek voorstellen, hoewel zij daar geen erkenning voor hebben. RZ Heilig Hart Tienen werd hierbij vernoemd. In reactie hierop delen we mee dat ons borstzorgteam nu al werkt zoals een erkend satellietborstcentrum volgens alle protocollen en kwaliteitscriteria van het Multidisciplinair Borstcentrum van UZ Leuven. Het ziekenhuis wacht het einde van het moratorium van de overheid af om erkend te kunnen worden. 

Patiëntenbegeleiding blaast 10 kaarsjes uit

De dienst Patiëntenbegeleiding van RZ Heilig Hart Tienen viert zijn tiende verjaardag. Het team van sociaal verpleegkundigen, psychologen en andere zorgverleners ondersteunt patiënten, familie en mantelzorgers bij een opname in het ziekenhuis tot aan het ontslag.

Proeflezers gezocht

Vindt  u  onze  patiënteninformatie duidelijk? Neem  deel  aan  ons  leescomité.
We zoeken mensen die onze patiëntenfolders willen nalezen en beoordelen. Dat kan gewoon bij u thuis, wanneer het u past.

Gloednieuwe kinderwebsite online

De kinderwebsite van de dienst Pediatrie zit volledig in het nieuw en werd uitgebreid met heel wat aantrekkelijke fotoverhaaltjes. Die helpen kinderen voor te bereiden op een onderzoek of een operatie, wat de stress voor een opname in het ziekenhuis voor een stuk wegneemt. De collega's van Pediatrie gaan nu op zoek naar een naam voor de nieuwe mascottes van de kinderafdeling.

Nieuwe arts

Op maandag 4 maart startte spoedarts dr. Stéphanie Note op onze dienst Spoedgevallen. Dr. Note studeerde Geneeskunde aan de KU Leuven en behaalde in 2018 een master in Acute Geneeskunde aan de UC Louvain.

Artsen RZ Tienen en RZ Leuven volgen samen managementopleiding

Op zaterdag 23 februari ontvingen 27 artsen van Regionaal Ziekenhuis Heilig Hart Tienen en Heilig Hart Leuven hun certificaat voor de Masterclass Ziekenhuismanagement aan de Vlerick Business School. Deze gezamenlijke opleiding past binnen het HR-beleid voor artsen waarvoor beide ziekenhuizen van het netwerk Oost-Vlaams-Brabant nauwer gaan samenwerken.

Parking ziekenhuis blijft bereikbaar tijdens werken

Tijdens de rioleringswerken in de Kliniekstraat de eerste week van maart blijven de parkings van het ziekenhuis op Campus Mariëndal makkelijk bereikbaar en kunnen de hulpdiensten te allen tijde het ziekenhuis vlot bereiken.

  1. Vorige
  2. 1
  3. ...
  4. 8
  5. 9
  6. 10
  7. ...
  8. 14
  9. Volgende