Gloednieuwe kinderwebsite online

De kinderwebsite van de dienst Pediatrie zit volledig in het nieuw en werd uitgebreid met heel wat aantrekkelijke fotoverhaaltjes. Die helpen kinderen voor te bereiden op een onderzoek of een operatie, wat de stress voor een opname in het ziekenhuis voor een stuk wegneemt. De collega's van Pediatrie gaan nu op zoek naar een naam voor de nieuwe mascottes van de kinderafdeling.

De nieuwe site vind je terug op www.rztienen.be/kinderen en is volledig op maat van de jongere patiëntjes. Zo kunnen ze op een speelse en eenvoudige manier kennismaken met het ziekenhuis en de kinderafdeling en informatie vinden over de onderzoeken & behandelingen. 

Aantrekkelijke fotoverhaaltjes bereiden de jongste patiënten voor op een onderzoek, een ingreep of een opname. Ook de teksten zijn op maat van kinderen geschreven. Je vindt er verder nog leuke kleurplaten en een lijstje met hele praktische vragen, gaande van Moet ik de hele dag mijn pyama aan? tot Wat als ik het eten niet lust?

Hoofdverpleegkundige Pediatrie Ine Jans: “Een opname in het ziekenhuis is best een ingrijpende gebeurtenis. We merken dat kinderen die weten wat er zal gebeuren doorgaans minder bang zijn en minder stress ervaren. Als voorbereiding op een opname kunnen ouders samen met hun kind de kinderwebsite bekijken. Met leuke foto's hebben we geprobeerd hen een zo goed mogelijk inkijk te geven in ons ziekenhuis: Wie werkt er op de kinderafdeling?, Hoe ziet de kinderafdeling eruit? Waar kun je spelen? Wat gebeurt er bij een MRI-onderzoek? Hoe wordt bloed geprikt?”

Naamwedstrijd

De kinderafdeling gaat nu op zoek naar een naam voor het jongetje en meisje op de kinderwebsite, de nieuwe mascottes van de kinderafdeling. Patiëntjes op de afdeling kunnen mee nadenken, maar ook kinderen thuis kunnen meedoen via Facebook of het deelnameformulier.

Info voor ouders

Via een link op de kinderwebsite vinden ouders makkelijk de weg naar informatie op hun maat, van voorbereiding tot ontslag uit het ziekenhuis. Er staan ook een heleboel tips – met boekentips erbij - over hoe je je kind thuis al kunt voorbereiden en dit aangepast aan de leeftijd. Voor kinderen met autismespectrumstoornis volgt het ziekenhuis een aangepast zorgpad dat zoveel mogelijk rekening houdt met de speciale noden van het kind. Ook daarover vind je meer info op de site voor de ouders op www.rztienen.be/pediatrie.