Nieuwsarchief 2018

Internationale week van de Borstvoeding

Onze Materniteit doet opnieuw mee met de Internationale Week van de Borstvoeding. Van 1 tot 7 augustus krijgen de mama’s die borstvoeding geven, een leuk T-shirt aangeboden voor hun baby’tje.

Handhygiëne: de stem van de patiënt

We kregen de resultaten van de laatste nationale campagne ter bevordering van handhygiëne in ziekenhuizen. Die richtte zich op de actieve betrokkenheid van de patiënt en zijn familie, met als slogan “Samen infecties vermijden!”. 

Terugblik op 2017

2017 mogen we gerust het NIAZ-jaar noemen. De eerste jaarhelft was een rush naar de audit van juni met intense voorbereidingen in elke afdeling van het ziekenhuis. Het harde werk bleef niet zonder resultaat. Maar NIAZ was niet het enige hoogtepunt van het voorbije jaar. Ons jaarverslag geeft u graag een digitale terugblik op cijfers, projecten en realisaties in 2017.

Naar een nieuw elektronisch patiëntendossier

De komende jaren gaat ons ziekenhuis alle patiëntengegevens beheren in een nieuw elektronisch patiëntendossier. Het ziekenhuis koos voor het softwarepakket KWS van de firma nexuzhealth, dat onder meer ook in UZ Leuven, AZ Diest en Heilig Hart Leuven wordt gebruikt.

What Matters to You-dag

Vandaag is het de 2de Vlaamse editie van de internationale 'What Matters to You'-dag. Deze dag zet het belang in de kijker van echt te luisteren naar wat voor de patiënt belangrijk is.

Internationale Dag van het Bedplassen

Vandaag is het de Internationale Dag van het Bedplassen. Bedplassen is een veelvoorkomende medische aandoening en kan ernstige gevolgen hebben voor het gevoel van eigenwaarde en emotioneel welzijn van kinderen, waarbij ook de schoolprestaties en het sociale leven kunnen beïnvloed worden.

20 jaar Kankersteunpunt

Kankersteunpunt Tienen viert dit jaar zijn twintigste verjaardag. De vrijwilligsters betekenen in RZ Heilig Hart Tienen een echt steunpunt voor vele kankerpatiënten tijdens de moeilijkste periode in hun leven. Op donderdag 24 mei zette het ziekenhuis de vijf vrijwilligsters in de bloemetjes. 

RZ Heilig Hart Tienen fietst Ronde van Vlaanderen

Van 23 tot 27 april neemt ons ziekenhuis voor de vijfde keer deel aan de Week van de Valpreventie. Tijdens deze week vestigen ergotherapeuten en kinesitherapeuten extra aandacht op het verhoogde risico op een val bij senioren.

Voorkeurlocatie nieuwe ziekenhuiscampus Tienen bekend

De site ten oosten van de boomgaard, grenzend aan de Feed Food Health campus is de beste locatie voor het nieuwe Regionaal Ziekenhuis Tienen. Dat blijkt uit een studie uitgevoerd in opdracht van de provincie Vlaams-Brabant, de stad Tienen en RZ Heilig Hart Tienen. De huidige locaties van beide ziekenhuiscampussen voldoen immers niet meer.

Nieuwe website start met online afspraken

U surft op onze gloednieuwe website! Voortaan kunt u ons ook bezoeken op uw tablet of smartphone zonder dat u een vergrootglas moet boven halen. Onze nieuwe website past zich helemaal aan. U kunt ook via de website een online afspraak maken. Een primeur voor onze regio!

  1. Vorige
  2. 1
  3. 2
  4. 3
  5. Volgende