Nieuws

Op stap met zorgmanager Sonja Krawinckel “Medewerkers moeten nu soms plots dingen doen die ze al járen niet meer hebben gedaan”

De 51-jarige Sonja Krawinckel staat me op te wachten. De vrouw uit Vissenaken (Tienen) ging hier ruim 29 jaar geleden aan de slag als vroedvrouw. Ze werd vervolgens hoofdvroedvrouw en is intussen zorgmanager van het ziekenhuis. Niet enkel tracht ze samen met de leidinggevenden en verplegers van de verschillende afdelingen alles in goede banen te leiden, ook tekent Sonja steevast mee de plannen uit voor de optimalisatie van of nieuwe projecten in het ziekenhuis. ‘Alles in goede banen leiden’ lijkt me in deze tijden geen evidentie wegens de coronacrisis. Haar vastberaden glimlach geeft me echter de indruk dat deze dame er wel raad mee weet.

Op stap in RZ Heilig Hart Tienen met algemeen directeur én longarts Hans Struyven: “De mensen zijn ‘het moe', maar wij zijn letterlijk pompaf"

Dr. Hans Struyven (62) is al 5 jaar algemeen directeur van het RZ Heilig Hartziekenhuis in Tienen, maar hij is al veel langer met dit ziekenhuis verbonden. Precies 31 jaar geleden begon hij hier immers al als longarts. De problematiek van Covid-19 begrijpt hij dus niet alleen als directeur, maar ook als pneumoloog. Een ziekenhuis runnen blijkt niet zo’n eenvoudige klus, laat staan met een virus als corona er bovenop.

  1. Vorige
  2. 1
  3. ...
  4. 4
  5. 5
  6. 6
  7. ...
  8. 14
  9. Volgende