Nieuws

Nieuwe scanner voor Nucleaire Geneeskunde

De dienst Nucleaire Geneeskunde heeft een gloednieuwe scanner in gebruik genomen. De duur van een hartonderzoek wordt met de helft ingekort dankzij de snellere scanner. Bovendien is er met de hoogtechnologische camera minder straling nodig tijdens het nucleaire onderzoek.

Stroke unit voor optimale beroertezorg in de regio

Ons ziekenhuis opende vorige maand een stroke unit op Campus Mariëndal. Patiënten die door een hersenberoerte getroffen worden, kunnen we voortaan verzorgen in speciaal uitgeruste bewakingskamers.

Vrijwilligers gezocht

Zoals in elke zorginstelling zijn ook in RZ Heilig Hart Tienen helpende handen altijd welkom. Een bezoekje brengen, een luisterend oor bieden, patiënten wegwijs maken in het ziekenhuis … Aan zinvol werk geen gebrek en daarom gaat het ziekenhuis actief op zoek naar enthousiaste vrijwilligers.

Solidair op de Dag tegen Kanker

Op donderdag 20 oktober 2016 is het de Dag tegen Kanker. Ook ons ziekenhuis neemt deel aan de jaarlijkse actie van de Vlaamse Liga tegen Kanker (VLK) en wil zijn verbondenheid met duizenden kankerpatiënten tonen met een klein geel lintje.

Spoedafdeling heeft een gastvrouw

Op een spoedafdeling hollen artsen en verpleegkundigen van de ene crisissituatie naar de andere. Nochtans hebben patiënten en hun familie vaak ook nood aan opvang die verder gaat dan louter medische zorgen. De dienst Spoedgevallen van ons ziekenhuis heeft daarom de functie van gastvrouw in het leven geroepen.

Endoscopie in Medisch Centrum Aarschot volledig vernieuwd

Medisch Centrum Aarschot heeft op 4 februari een volledig vernieuwde endoscopieafdeling geopend. De afdeling, waar inwendige kijkonderzoeken gebeuren, beschikt over twee hoogtechnologisch uitgeruste onderzoekslokalen en twee ruime patiëntenkamers.

  1. Vorige
  2. 1
  3. ...
  4. 12
  5. 13
  6. 14
  7. Volgende